Frigoglass: Αυξημένος κατά 16% ο κύκλος εργασιών

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 09:28

Αυξημένος κατά 16% εμφανίζεται ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Frigoglass στο τρίτο τρίμηνο του 2005, καθώς ανήλθε στο ποσό των 308,5 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών εξόδων ανήλθαν σε 41,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,3%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 58,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12%. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,59 ευρώ έναντι 0,39 ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Λόη, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Frigoglass, η δυναμική και κερδοφόρα πορεία της Frigoglass συνεχίστηκε και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2005. Ο κύκλος εργασιών και στους δύο κύριους άξονες δραστηριότητας του Ομίλου εξακολουθεί να παρουσιάζει αυξητική τάση, αποτέλεσμα της διαρκούς προσέλκυσης νέων πελατών.

Τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου ενισχύονται, όπως αναφέρει η διοίκηση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκαλούν οι αυξημένες τιμές των πρώτων υλών. Οι δραστηριότητες στη Νιγηρία αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από την μειωμένη εγχώρια ζήτηση στο γυαλί. Ομως η αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα στους τομείς μεταλλικών πωμάτων, προϊόντων PET και επαγγελματικής ψύξης έχει διατηρήσει υψηλά τον κύκλο εργασιών.

Τα περιθώρια κέρδους ενισχύονται ως αποτέλεσμα της υψηλότερης αποδοτικότητας και της βέλτιστης αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων του κλάδου. Στη VPI, υψηλότερες τιμές πώλησης των προϊόντων επέτρεψαν την μερική απορρόφηση του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών και επηρέασαν θετικά την κερδοφορία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα