Κίνα: 27,6% υψηλότερες επενδύσεις σε υποδομές το δεκάμηνο

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 11:41

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 27,6%, σημείωσαν το δεκάμηνο του έτους οι επενδύσεις της Κίνας σε εργοστάσια, δρόμου και άλλα πάγια περιουσιακά στοιχεία, βοηθώντας στην οικονομική ανάπτυξη τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη μεγαλύτερη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Οι επενδύσεις σε πόλεις και κωμοπόλεις, αναρριχήθηκαν στα 5,58 τρισ. γιουάν (690 δισ. δολ.), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site, της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, που εδρεύει στο Πεκίνο. Μόνο τον Οκτώβριο, οι επενδύσεις σημείωσαν αύξηση 27,2%.

Περισσότερα κεφάλαια διοχετεύονται στα δίκτυα μεταφορών και στην ενέργεια και σε περιοχές όπου ο πρόεδρος Wen Jiabao, ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει, ότι η υπερβολική βιομηχανική ανάπτυξη, ενδέχεται να οδηγήσει σε κορεσμό και να επιδράσει αρνητικά στα εταιρικά κέρδη και την οικονομία.

Οι επενδύσεις στα ορυχεία άνθρακα αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 76%, φθάνοντας στα 76,8 δισ. γιουάν το δεκάμηνο του έτους και στους σιδηροδρόμους σε ποσοστό 44%, φθάνοντας στα 72,2 δισ. γιουάν, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση. Στον τομέα της ηλεκτρικής και της θερμικής ενεργείας, οι επενδύσεις αυξήθηκαν 33,2%.

Οι επενδύσεις στο real-estate σημείωσαν αύξηση 22%, φθάνοντας στο 1,18 τρισ. γιουάν και τα ποσά που δαπανήθηκαν στον τομέα του σιδήρου και των προϊόντων χάλυβα αναρριχήθηκαν 26%, φθάνοντας στα 195,4 δισ. γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα