Richemont: Αλλαγές στα λογιστικά πρότυπα, 27% χαμηλότερα κέρδη

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 09:18

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 27%, αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού, του μεριδίου της, στην British American Tobacco Plc, με τα νέα λογιστικά πρότυπα, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, Cie. Financiere Richemont AG.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 529 εκατ. ευρώ (618 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, α[‘π 7727 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Γενεύη. Κατά μέσον όρο, τέσσερις οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 513 εακτ. ευρώ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 16%, φθάνοντας στο 1,99 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Richemont.

Σήμερα, η ελβετική εταιρεία επανέλαβε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του προηγούμενου έτους, βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, για πρώτη φορά. Πριν, τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2004 ήταν 411 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη από την κύρια δραστηριότητά της, αυτήν των ειδών πολυτελείας, αυξήθηκαν 133%, φθάνοντας στα 270 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Richemont, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στα ρολόγια και τα κοσμήματα, καθώς οι εκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ και την Ασία, δαπανούν περισσότερα για ρολόγια και διαμαντένια κολιέ. Η εταιρεία, που κατασκευάζει τα ρολόγια Vacheron Constantin και τα κοσμήματα Cartier, πούλησε το βρετανικό σκέλος πώλησης ανδρικών ενδυμάτων, Hackett Ltd. και ανακοίνωσε ότι ψάχνει για αγοραστή για τη δραστηριότητά της στα δερμάτινα είδη, Lancel.

H Richemont, αρνήθηκε να σχολιάσει στις 21 Οκτωβρίου δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία ψάχνει για αγοραστή του σκέλους της Lancet.

H εταιρεία, που εμπορεύεται τα στυλό Mont Blanc και τις δερμάτινες τσάντες Dunhill, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο, ότι το πεντάμηνο της χρήσης τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 15%, αποτέλεσμα των κερδών 23% που εμφάνισε το τμήμα κατασκευής ρολογιών, το οποίο παράγει το ρολόϊ Jaeger-LeCoultre Reverso Duetto, που κοστίζει 25.000 δολάρια.

Οι μετοχές της, έχουν σημειώσει μέσα στο 2005 άνοδο 34%, υπερβαίνοντας την άνοδο 12% των μετοχών της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ρολογιών στον κόσμο, Swatch Group AG και την αντίστοιχη κατά 25% των μετοχών της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, παραγωγό των ρολογιών Tag Heuer και των κοσμημάτων Chaumet.

Τον Αύγουστο, η Swatch Group ανακοίνωσε, ότι τα καθαρά της κέρδη το εξάμηνο της χρήσης, αυξήθηκαν 22%, καθώς πλούσιοι Αμερικανοί και Ασιάτες, αγόρασαν περισσότερα ρολόγια πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων και των μοντέλων Omega και Blancpain.

Οι εξαγωγές ρολογιών της Ελβετίας, αυξήθηκαν 9,8%, τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αποτέλεσμα της αύξησης των φορτώσεων στις ΗΠΑ και την ανάκαμψης της ζήτησης στην Ιαπωνία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Federation of the Swiss Watch Industry, τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα