Διέκοψαν το τριήμερο ανοδικό σερί οι ευρωαγορές

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 19:08
UPD:19:11
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Φωτογραφία αρχείου.

Διορθωτικά έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές, διακόπτοντας το τριήμερο ανοδικό τους σερί, με την αγορά να κατοχυρώνει μέρος των κερδών της, με αφορμή την επαναφορά των ανησυχιών για την πορεία των ασιατικών οικονομικών, μετά και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και Ιαπωνία. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,17% στις 6.156 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,90% στις 10.210 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 1,45% στις 4.597 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,22% στις 359,34 μονάδες, με τον κλάδο των εμπορευμάτων να κλείνει με σημαντικές απώλειες, καθώς BHP Billiton και Glencore σημείωσαν απώλειες άνω του 6%.

Στο ταμπλό, η EON υποχώρησε κατά 7,7%, καθώς ακύρωσε τα σχέδια για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της στη Γερμανία, ειδικά εκείνων της παραγωγής ατομικής ενέργειας.

Στο -2,8% βρέθηκε η Wm Morrison Supermarkets, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου χρήσης ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Όπως ανέφερε η εταιρεία η μείωση των τιμών επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις.

Απώλειες 3,3% σημείωσε και η Banco Santander, η οποία αντλεί το 28% των εσόδων της από τη Βραζιλία, μετά την υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας από την Standard & Poor’s σε junk.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% το βασικό επιτόκιο της στερλίνας, όπως άλλωστε αναμενόταν. Αμετάβλητο παρέμεινε και το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων, στα 375 δισ. στερλίνες



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα