Σε καθεστώς επιτήρησης οι μετοχές της Informatics

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 10:48
UPD:11:07

Τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας Informatics στην «Αγορά Γ» («Υπό Επιτήρηση Διαπραγμάτευση») αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση «λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απάντηση της εταιρείας σε σχετική επιστολή του Χ.Α. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/17/1120303.htm προκύπτει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, συνεπεία του οποίου κηρύχθηκε ληξιπρόθεσμο το κοινοπρακτικό δάνειο της εταιρείας τρέχοντος υπολοίπου 7,2 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι αναζητά χρηματοδότηση μέσω τραπεζικού δανεισμού και πώλησης ακινήτου ιδιοκτησίας της, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή πορεία των εργασιών της.

Η απόφαση αυτή του Χ.Α. συνεπάγεται την αφαίρεση των μετοχών της εταιρείας από τους δείκτες στους οποίους συμμετέχει. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Informatics αφαιρούνται από το δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας Altec ΑΒΕΕ (ΚΟ) με συντελεστή στάθμισης 100%.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 17/11/2005.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα