Συντηρούνται τα κέρδη στο Χ.Α.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 14:05
UPD:14:18
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσεγγίζοντας τη ζώνη αντίστασης των 680 μονάδων, χωρίς όμως να δείχνει ότι έχει δυνάμεις να την διασπάσει με αποφασιστικότητα.

Ειδικότερα, στις 14:04, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,12% στις 676,73 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 19 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,77% στις 197,68 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,56% στις 268,02 μονάδες.

Θετικά στην αγορά λειτουργεί και η προοπτική να υπάρξει νέα χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων, όπως προκύπτει από πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος. Μεταξύ των αλλαγών προωθείται και η αποδέσμευση του νέου χρήματος που κατατίθεται στις τράπεζες από κάθε είδους περιορισμό.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, με την τελική έγκριση να εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν αποκλείεται να επωφεληθούν και οι εγχώριοι επενδυτές στο ελληνικό Χρηματιστήριο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρούς περιορισμούς στις συναλλαγές τους. Άλλωστε, οι φορείς της κεφαλαιαγοράς πιέζουν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των όρων συναλλαγών για τους ελληνικούς κωδικούς προκειμένου να στηριχθεί το ελληνικό χρηματιστήριο από εγχώρια κεφάλαια.

Στο μεταξύ, 28 εισηγμένες εταιρείες, τόσο από το χώρο του FTSE 25 όσο και από τον Mid Cap, δίνουν τη δική τους μάχη για την προσέλκυση επενδυτών στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε σήμερα το 10ο road show της ΕΧΑΕ. Οι ξένοι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη, για την υφιστάμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας και την εφαρμογή των επιχειρηματικών πλάνων των εισηγμένων.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς μετά τη χθεσινή πτωτική ανάπαυλα συνεχίζει σήμερα να ξεχωρίζει με τα κέρδη της, καθώς ενισχύεται κατά 6,14%. Κέρδη άνω του 4% καταγράφουν οι Grivalia, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Jumbo, Eurobank και ΔΕΗ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα, του Μυτιληναίους, της ΜΕΤΚΑ, της Ελλάκτωρ και της Εθνικής, ενώ διορθωτικά κινείται η ΕΕΕ (-2,35%), η ΕΧΑΕ (-0,80%) και η Folli Follie (-0,05%).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα