Ήπια ανοδικά το Χ.Α.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 11:03
UPD:11:22
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Δειλά» ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην έναρξη του road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, στις 11:04, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,56% στις 673,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 6,3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,28% στις 196,71 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,56% στις 268,02 μονάδες.

Η αγορά επηρεάζεται από το αρνητικό διεθνές κλίμα, ενώ παράλληλα σήμερα ξεκινά και το 10ο road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο. Φέτος το παρόν στην εκδήλωση στο Λονδίνο θα δώσουν 28 εισηγμένες εταιρείες, τόσο από το χώρο του FTSE 25 όσο και από τον Mid Cap.

Από τον FTSE 25 θα συμμετέχουν οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Πειραιώς, Aegean Airlines, EXAE, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Τιτάνας, Folli Follie, Motor Oil, Μυτιληναίος, Μέτκα, Viohalco, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia Properties, Lamda Development και Τέρνα Ενεργειακή. Από τον Mid Cap το παρόν θα δώσουν εταιρείες όπως Fourlis, Γρ. Σαράντης, MIG, Αttica Bank, Intralot, Σωλ. Κορίνθου και ΕΛΤΕΧ Άνεμος.

Σε τεχνικό επίπεδο, ο γενικός δείκτης προσπάθησε τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις να διαπεράσει την αντίσταση των 680 μονάδων, χωρίς όμως επιτυχία. Σήμερα, παρά το κακό άνοιγμα, δείχνει να βρίσκει ορισμένες δυνάμεις να κρατήσει την επαφή του με το όριο, ωστόσο όπως σημειώνουν οι τεχνικοί αναλυτές θα πρέπει να υπάρξει ένας ισχυρός καταλύτης για να γίνει με πειστικότητα η διάσπαση.

Αν και στην έναρξη της συνεδρίασης παρατηρήθηκαν μικρής κλίμακας ρευστοποιήσεις, το δυναμικό ανοδικό «γύρισμα» του τραπεζικού κλάδου άλλαξε το κλίμα. Η Πειραιώς ενισχύεται κατά 6,14%, η Eurobank βρίσκεται στο +4,88%, η Alpha Bank στο +2,21%, ενώ σημαντικές στηρίξεις παρέχει και η ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται στο +2,75%.

Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ αντίθετα η μετοχή της ΕΕΕ διορθώνει σήμερα, υποχωρώντας κατά 1,98%, μετά το χθεσινό +3,83%. Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των Aegean (-1,33%), Τέρνα Ενεργειακή (-1,11%), Motor Oil (-0,33%) και ΜΕΤΚΑ (-0,41%).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα