Συνάντηση Λιάπη με εκπροσώπους ΟΣΠΑ και ΠΑΣΟΚ για την Ολυμπιακή

Αύριο στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, η νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση τη νέας εταιρείας
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 15:05
UPD:15:10

Αρχισε σήμερα ο κύκλος επαφών του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, με εκπροσώπους των εργαζομένων στην Ολυμπιακή και τα πολιτικά κόμματα, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην εταιρεία.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση της νέας εταιρείας, με στόχο η νέα εταιρεία να ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία της μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αύριο κατά πάσα πιθανότητα, κατατίθεται προς επεξεργασία στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, η νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση τη νέας εταιρείας, η οποία στην παρούσα φάση θα έχει κρατικούς πόρους, αλλά στη συνέχεια θα παρέχεται η ευχέρεια και η δυνατότητα να εκχωρηθούν μετοχές σε ιδιώτες. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα περιλαμβάνονται το όνομα της νέας εταιρείας, το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και το πτητικό έργο.

Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα, ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης Lazard θα αρχίσει σειρά επαφών με ιδιώτες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών της νέας εταιρείας και οι οποίοι θα έχουν την πλειοψηφία, την προεδρία και το μάνατζμεντ, στο πλαίσιο του μικτού σχήματος που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Το πρωί ο κ. Λιάπης δέχθηκε το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) και στη συνέχεια είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΟΣΠΑ -τους οποίους ο υπουργός ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή και τις θέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της εταιρείας- ο κ. Λιάπης έκανε λόγο για «δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί» και για το λόγο αυτό, όπως επισήμανε, χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος.

Ο υπουργός Μεταφορών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα εταιρεία θα είναι βιώσιμη και κερδοφόρα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν τη συνάντηση διερευνητική και τόνισαν πως ο διάλογος θα πρέπει να γίνει από μηδενική βάση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, πρόκειται για ένα «πείραμα με άγνωστα αποτελέσματα», ενώ απέδωσαν ασάφεια στο σχέδιο σωτηρίας της Ολυμπιακής που προωθείται.

Οι συνδικαλιστές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά κάλεσαν το επιβατικό κοινό να κλείνει κανονικά εισιτήρια.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος στη συνάντηση με τον κ.Λιάπη, τόνισε ότι μετά από αρκετό καιρό η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και από την εκκαθάριση εν λειτουργία ή το κλείσιμο της Ολυμπιακής, να προχωρήσει στην ίδρυση μιας νέας εταιρείας. Η εξέλιξη αυτή, πρόσθεσε, είναι ευπρόσδεκτη, αλλά αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, καθώς, όπως είπε, δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες για τη νέα εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο κ. Λιάπης, συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του με τους ενδιαφερόμενους φορείς, αναμένεται να συναντηθεί σύντομα, τόσο με την Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ), όσο και με την Ένωση Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα