Έχασε τα κέρδη της η Wall Street

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 18:34
UPD:18:36
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Νευρικότητα κυριαρχεί αυτήν την ώρα στην αμερικανική αγορά, καθώς η αρχική ευφορία που μεταφέρθηκε από την άνοδο των ασιατικών αγορών έχει δώσει τη θέση της στον προβληματισμό για τις προθέσεις της Federal Reserve σχετικά με τα επιτόκια, μετά και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας. 

Ειδικότερα, στις 18:31, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 16.512,14 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,17% στις 4.820,43 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,17% στις 1.972,98 μονάδες.

Μία από τις βασικότερες ανησυχίες της αμερικανικής αγοράς είναι και η πιθανή αύξηση του βασικού επιτοκίου από την Federal Reserve, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία της αγοράς εργασίας. Οι ανησυχίες επανήλθαν όταν έγινε γνωστό ότι οι «ανοιχτές» θέσεις εργασίας εκτινάχθηκαν τον Ιούλιο στον αριθμό - ρεκόρ των 5,75 εκατομμυρίων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό από το 2000, όταν και άρχισε η καταγραφή των σχετικών δεδομένων. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, οι «ανοιχτές» θέσεις είχαν διαμορφωθεί στις 5,32 εκατομμύρια.

Στο ταμπλό, η Tesla Motors σημειώνει κέρδη 1,1%, καθώς η Oppenheimer & Co. ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής της, δίνοντας τη σύσταση outperform, εξαιτίας των θετικών της προοπτικών για την κερδοφορία της.

Μόλις, στο +0,1% βρίσκεται η Apple, με την αγορά να αναμένει τις ανακοινώσεις για τα νέα iPhone 6S και iPhone 6S Plus, το iPad Pro αλλά και το αναβαθμισμένο Apple TV 4.

Κέρδη 6,8% και για την Netflix, η οποία ανακοίνωσε έναρξη των δραστηριοτήτων της σε Χονγκ Κονγκ, Ταιβάν, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα από την αρχή του νέου έτους.

Στον αντίποδα, η Barnes & Noble υποχωρεί κατά 16,3%, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης απογοήτευσαν την αγορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 34,9 εκατ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Πάντως, υποστηρικτικά στην αγορά λειτουργεί ακόμη η δέσμευση της κυβέρνησης της Κίνας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και να στηρίξει την οικονομία την οποία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, εκτιμώντας πως οι οικονομικές προοπτικές είναι θετικές και πως δεν υπάρχει βάση για να συνεχισθεί η υποτίμηση του γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα