Δεύτερη ημέρα ανόδου για τις ευρωαγορές

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 19:10
UPD:19:11
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Φωτογραφία αρχείου.

Κέρδη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία για την πορεία των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Κίνας, ενώ σημαντική στήριξη έλαβαν από τα κέρδη του εξαγωγικού κλάδου και των αυτοκινητοβιομηχανιών. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,18% στις 6.146 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,61% στις 10.271 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,06% στις 4.598 μονάδες. 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,18% στις 359 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίζει έως και 2,3%. 

Στο ταμπλό, η Amlin σημείωσε άλμα 33% καθώς η MS&AD Insurance Group Holdings ανακοίνωσε ότι κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της εταιρείας ύψους 5,3 δισ. δολάρια. 

Επίσης, η Telefonica ενισχύθηκε κατά 1,6% καθώς έχει διαρρεύσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την ενοικίαση νέων γραφείων στο Μεξικό από την America Movil SAB’s Telesites για τη βελτίωση του λειτουργικού κόστους. 

Κέρδη που ξεπέρασαν το 3,3% σημείωσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler, BMW και Volkswagen, με τις ανησυχίες για την προοπτική του κλάδου εξαιτίας της Κίνας να εξομαλύνονται. 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι αυξημένες εξαγωγές οδήγησαν σε επίπεδα – ρεκόρ το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Ιούλιο, σε μια ένδειξη ότι η ζήτηση από το εξωτερικό εξακολουθεί να δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της Νο1 ευρωπαϊκής οικονομίας. Το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου διευρύνθηκε στα 22,8 δισ. ευρώ τον Ιούλιο από 22,1 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούνιο. 

Από την άλλη, στα 3,3 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας τον Ιούλιο, από τα 2,8 δισ. ευρώ στα οποία είχε συρρικνωθεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα