Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2001 10:34
UPD:10:49

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές λίγη ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων. Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι, πάντως, περιορισμένο μετά τη σημαντική πτώση που σημείωσαν την Παρασκευή οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχώρησαν κατά 2,17% και 3,65% αντιστοίχως, ενώ οι συνολικές απώλειες του τελευταίου την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν σε 7,2%.

Η μετοχή της Marconi, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έχασε πάνω από το 50% της αξίας της, ενισχύεται σήμερα κατά 3,3% μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Τζον Μάγιο. Ανώτερα στελέχη της Marconi έχουν παραδεχθεί ότι μετά την «κατάρρευση» της μετοχής η βρετανική εταιρεία έχει γίνει στόχος εξαγοράς.

Πιέσεις δέχεται σήμερα ο τραπεζικός κλάδος μετά από δημοσίευμα των "Sunday Times" σύμφωνα με το οποίο η βρετανική κυβέρνηση «μπλόκαρε» την προσφορά της Lloyds για την εξαγορά της Abbey National.

Αντιθέτως, αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πωλήσεις δυτικοευρωπαϊκών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ σημείωσαν αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 5% σε ετήσια βάση. Κέρδη, καταγράφει, επίσης, και η μετοχή της Louis Vuitton Moet Hennessy μετά την είδηση ότι τα κέρδη της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 12% αλλά και τη δήλωση της διοίκησης ότι διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη και τις πωλήσεις στο σύνολο του 2001.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,01% και βρίσκεται στις 5.478,8 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 5.017,78 μονάδες με κέρδη 0,37%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.881,92 μονάδες με άνοδο 0,34% και, τέλος, στο Αμστερνταμ ο δείκτης AEX σημειώνει πτώση 0,02% και έχει διαμορφωθεί στις 562,78 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα