ΓΣΕΒΕΕ: Oυσιαστική ένταξη των Μ.Μ.Ε. στο Δ' ΚΠΣ

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 19:24

Η ανάπτυξη και δημιουργία ανταγωνιστικότερων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παραμένει ακόμα ζητούμενο, επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στο πλαίσιο διαβούλευσης για τον Εθνικό Αναπτυξιακό Προγραμματισμό 2007-2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της συνομοσπονδίας για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις που αποτελούν το 99,5% των ελληνικών επιχειρήσεων και απασχολούν το 75% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δεν διατέθηκε ούτε το 4% των προβλεπόμενων πόρων του Γ' ΚΠΣ, ενώ άγνωστο, όπως εκτιμά, παραμένει το αν οι όποιες άλλες αναπτυξιακές πολιτικές (χρηματοδοτήσεις) επέδρασαν ανάλογα στην επίτευξη αναπτυξιακών στόχων.

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί απαραίτητη την ουσιαστική ένταξη των Μ.Μ.Ε. στο Δ' ΚΠΣ και στα προγράμματα ανάπτυξης σε βαθμό αντίστοιχο της οικονομικής και κοινωνικής συμβολής τους. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει, το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα στις Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους, και μην θέτει οικονομικούς όρους συμμετοχής που είναι απαγορευτικοί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα