Ανοδικά ξεκίνησε και η Wall Street

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 16:39
UPD:16:41
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με κέρδη ξεκίνησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του χρηματιστηρίου της Σαγκάης, καθώς και από τη νέα ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ότι είναι «φυσιολογικές» τυχόν μελλοντικές διακυμάνσεις στα συναλλαγματικά διαθέσιμα.

Ειδικότερα, στις 16:41, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,42% στις 16.331,44 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,90% στις 4.772,69 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,25% στις 1.945,29 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Teco Energy σημειώνει άλμα 22%, μετά την ανακοίνωση ότι έχει προσεγγιστεί από την καναδική Emera για ενδεχόμενη εξαγορά της έναντι του ποσού των 6,5 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 1,5% σημειώνει και η General Electric, καθώς έχει διαρρεύσει ότι οι ευρωπαϊκές αρχές πιθανόν να δώσουν την έγκρισή τους για την ολοκλήρωση της απόκτησης της Alstom.

Ανοδικά κατά 1,8% κινείται η Walt Disney, καθώς ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές των οπτικοακουστικών υπηρεσιών της Amazon και της Microsoft θα μπορούν από σήμερα να έχουν πρόσβαση και στην ταινιοθήκη της Disney.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι η παρέμβασή της στην αγορά συναλλάγματος ήταν ένας από τους λόγους που μειώθηκαν τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα και ότι οι όποιες διακυμάνσεις στο μέλλον θα είναι «φυσιολογικές». Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας, τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, μειώθηκαν κατά 93,9 δισ. δολάρια στα 3,557 τρισ. δολάρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η κεντρική τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα