Ελεγχόμενες πιέσεις στο ευρώ

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 12:57
UPD:13:26
REUTERS/DADO RUVIC

Οριακά χαμηλότερα κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την αγορά να βρίσκεται εν μέσω αντιφατικών μηνυμάτων για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης και για το πόσο θα επηρεαστεί αυτή από τις αναταράξεις στις αναδυόμενες οικονομίες.

Ειδικότερα, στις 12:57, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,08% στα 1,1162 δολάρια, ενώ νωρίτερα κατέγραφε κέρδη έως και τα επίπεδα των 1,1231 δολάρια.

Αν και στην αγορά επικρατεί η αίσθηση ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει επηρεαστεί αρνητικά από τις αναταράξεις που υπάρχουν στις αναυόμενες οικονομίες, και δη στην κινεζική, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης εξέπληξαν ευχάριστα τους επενδυτές.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι με βάση τη δεύτερη εκτίμηση της Eurostat και σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,4% έναντι του προηγούμενου τριμήνου του έτους, όταν με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις είχε αναφερθεί άνοδος 0,3%. Σε σχέση με ένα έτος πριν, η οικονομία της ζώνης του ευρώ αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 1,2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα