Infineon: Τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημιών

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 10:49

ΖΗΜΙΕΣ, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, μετά το κόστος για την παύση της λειτουργίας εργοστασίου της σε συνδυασμό με την απώλεια χρημάτων από το τμήμα των επικοινωνιών της.

Οι καθαρές ζημίες, το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης έως και τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 100 εκατ. ευρώ (117,2 εκατ. δολ.) έναντι κερδών ύψους 44 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Μόναχο. Οι πωλήσεις της, υποχώρησαν 13%, στο 1,73 δισ. ευρώ. Εικοσιτρείς οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι οι ζημίες της θα ήταν ύψους 84 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις ύψους 1,75 δισ. ευρώ.

Η Infineon, σχεδιάζει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα chip που χρησιμοποιούνται στα υατοκίνητα, στις κάρτες ασφαλείας και τα τηλέφωνα, που παράγουν πιο σταθερά κέρδη. Χθες, είπε, ότι σχεδιάζει να βελτιώσει τα κέρδη της, με τον διαχωρισμό του τμήματος των memory chip, ο οποίος αποτελεί το 40% των πωλήσεών της. Η σχεδιαζόμενη παύση λειτουργίας του εργοστασίου της στο Μόναχο και η απαξίωση του μη κερδοφόρου τμήματος επικοινωνιών, είχαν κόστος 64 εκατ. ευρώ, το τέταρτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα