Hewlett-Packard: Aνοδικά κινούνται οι μετοχές

Μετά την πρόβλεψη για υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 11:55

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Hewlett-Packard Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής εκτυπωτών στον κόσμο και της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας πώλησης προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, μετά την πρόβλεψη για τα κέρδη της αυτό το τρίμηνο, η οποία υπερέβη τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές, διαπραγματεύθηκαν στα 30,51 δολ. η μία στις 10:15 π.μ. στη Γερμανία, 5,2% υψηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος στα 29 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE).

Χθες, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Mark Hurd, είπε, ότι θα αυξήσει τις περικοπές θέσεων εργασίας, με στόχο την τόνωση των κερδών. Τα κέρδη της εταιρείας το τέταρτο τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις της διοίκησης και γι αυτήν την περίοδο αναμένεται να κυμανθούν από 46 έως 48 σεντς ανά μετοχή.

Η Hewlett-Packard ανακοίνωσε χθες μείωση 67% των καθαρών της κερδών για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, μετά την καταγραφή εξόδων 1,1 δισ. δολ., για την περικοπή 15.300 θέσεων εργασίας, περισσότερων από την αρχική εκτίμηση των 14.500 εργαζομένων. Τα καθαρά κέρδη στο τμήμα προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών διπλασιάστηκαν καθώς μειώθηκε το κόστος και η εταιρεία απέσπασε πελάτες από την ανταγωνίστριά της, Dell Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα