Σε «λιμνάζοντα νερά» το Χ.Α.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 13:56
UPD:14:00
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έντονη νευρικότητα και συνεχείς εναλλαγές προσήμου είναι τα δύο χαρακτηριστικά που κυριαρχούν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο εν μέσω συναλλακτικής «άπνοιας» προσπαθεί να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα.

Ειδικότερα, στις 13:56, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,42% στις 649,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 5,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,42% στις 189,60 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,85% στις 236,01 μονάδες.

Οι μεγάλες εισηγμένες βρίσκονται σε ρυθμούς προετοιμασίας ενόψει του Roadshow που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Λονδίνο. Εκεί θα συμμετάσχουν 29 εισηγμένες, όπου θα πραγματοποιήσουν εκατοντάδες ραντεβού με funds και επενδυτικές τράπεζες. Στο πλαίσιο του Roadshow έχει προγραμματιστεί συνάντηση εκπροσώπων της ΕΧΑΕ με στελέχη του οίκου FTSE, όπου και θα συζητηθεί η παραμονή ή όχι του ΧΑ στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι την ερχόμενη Παρασκευή (11/9) αναμένεται η σχετική ανακοίνωση από τον FTSE για το εάν το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμείνει στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών (developed markets). Από τον περασμένο Μάρτιο το Χ.Α. είχε τοποθετηθεί σε καθεστώς παρακολούθησης (watch list) για πιθανή υποβάθμιση στην κατηγορία των αναπτυσσόμενων αγορών.

Στο ταμπλό, η Πειραιώς ξεχωρίζει σήμερα καταγράφοντας κέρδη 5,32%, ενώ ακολουθεί ο ΟΠΑΠ, ο οποίος βρίσκεται στο +3%, μετά την τοποθέτηση της μετοχής στα top picks της Eurobank Equities. Κέρδη 2,84% σημειωνει και η Ελλάκτωρ, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΕΧΑΕ, Λαμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,46% σημειώνει η Folli Follie, στο -0,96% είναι η ΕΥΔΑΠ και στο -0,88% η Grivalia, ενώ συνεχείς είναι οι εναλλαγές πρόσημου σε Eurobank, ΟΤΕ και Alpha Bank.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα