DailyFx.gr: Σόιμπλε: Οι αναδυόμενες αγορές στο επίκεντρο της G20

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 10:57
UPD:06/03/2014 16:47

Σε δηλώσεις του Σόιμπλε που έγιναν στο περιθώριο της συνεδρίασης των G20 που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία, ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι οι αναδυόμενες αγορές θα πρέπει να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σόιμπλε οι αναδυόμενες αγορές έχουν σημαντικά εγγενή προβλήματα τα οποία χρίζουν επίλυσης και τα οποία δε σχετίζονται με τις νομισματικές πολιτικές που εφαρμόζουν.

«Οι αναδυόμενες οικονομίες πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και μετά να ζητούν αλληλεγγύη» υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο CNBC o Σόιμπλε.

Παρόλα αυτά ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας διευκρίνισε ότι στη συνεδρίαση των G20 πρόκειται να συζητηθεί εκτενώς η κατάσταση που επικρατεί στις αναδυόμενες οικονομίες, εντοπίζοντας ως σημαντικό πρόβλημα την υπερβάλλουσα ρευστότητα που υπάρχει σε αυτές τις αγορές και η οποία πρέπει να περιοριστεί.

«Η νομισματική πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις, δεν μπορεί όμως να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με τη διάρθρωση της οικονομίας» υπογράμμισε στο τέλος της συνέντευξης ο Σόιμπλε.

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς