DailyFx.gr: Τι προβλέπουν κορυφαίοι αναλυτές για την Αυστραλία

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 11:20
UPD:06/03/2014 10:47

Μετά τα πρόσφατα ενθαρρυντικά στοιχεία από τις τιμές κατοικιών και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη ΝΑΒ στην Αυστραλία, οι αναλυτές 3 μεγάλων χρηματοοικονομικών οργανισμών σχολίασαν θετικά τις προοπτικές της αυστραλιανής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα ανάλυσης της Moody’s εστιάζοντας στα αποτελέσματα από τις τιμές κατοικιών της Αυστραλίας εκτιμά ότι η αισιοδοξία δε θα αργήσει να επανέλθει στην αυστραλιανή οικονομία.

Οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι αν και η αγορά εργασίας παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Παρόλα αυτά, οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας εκτιμούν ότι τα στοιχεία του Ιανουαρίου δείχνουν ότι ίσως βρεθούμε μπροστά σε δεδομένα καλύτερα του αναμενόμενου για την αγορά εργασίας στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μιας αύξησης στα επιτόκια από την RBA.

H Citigroup εκτιμά ότι ο συνδυασμός των θετικών αποτελεσμάτων από την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τις τιμές κατοικιών για τον Ιανουάριο, δείχνει ότι ίσως η αυστραλιανή οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα από όσο που ανέμεναν οι αγορές. Εάν αυτή η βελτιωμένη εικόνα συνεχιστεί τότε είναι πιθανό να δούμε την RBA να παίρνει σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με τα επιτόκια εκτιμά το τμήμα ανάλυσης της Citigroup.

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς