DailyFx.gr: O Kuroda φέρνει ράλι στο JPY

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 11:34
UPD:20/02/2014 13:02

Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμενόταν η τοποθέτηση του Kuroda από το Davos, με τον κεντρικό τραπεζίτη της Ιαπωνίας να τονίζει ότι η ιαπωνική οικονομία έχει ακόμα δρόμο μπροστά της προκειμένου να φτάσει τους στόχους της.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της BoJ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στην Ιαπωνία, υπογραμμίζοντας ότι η νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας επηρεάζεται σημαντικά και από τις αποφάσεις άλλων κεντρικών τραπεζών. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η πραγματική οικονομία δεν πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης, καθώς το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης.

Κοινοποιώντας τις προβλέψεις της BoJ για την Ιαπωνία το νέο έτος, ο Kuroda προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα κλείσει κοντά στο 1,5% ενώ εκτίμησε ότι ο στόχος για πληθωρισμό 2% είναι εφικτό να επιτευχθεί. Ακόμη τόνισε ότι θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να δούμε έντονα φαινόμενα αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη ενώ τέλος υπογράμμισε ότι οι θετικές εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς η αμερικανική οικονομία αποτελεί βαρόμετρο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Ιαπωνίας το JPY ενισχύεται, με το USD/JPY να περνά κάτω από το 103,00.

Γράφημα USD/JPY

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς