DailyFx.gr: Ανάπτυξη για το 2014 προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 09:50
UPD:06/02/2014 11:02

Σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύτηκε χθες για την πορεία της οικονομίας, ο οργανισμός εξέθεσε τις προβλέψεις του για το νέο έτος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το 2014 αναμένεται ανάπτυξη τόσο για τις αναπτυγμένες όσο και για τις αναδυόμενες οικονομίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την παγκόσμια οικονομία στο 3,2% το 2014 έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 3,0% τον Ιούνιο, στο 3,4% για το 2015 και στο 3,5% για το 2016. Ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που εξειδικεύεται σε αναλύσεις για τις αναδυόμενες οικονομίες, προβλέπει ανάπτυξη για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες στο 5,3% για το 2014 έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 5,6%, ενώ εκτιμά ότι οι προηγμένες οικονομίες μπαίνουν από φέτος σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά την τελευταία τριετία που η Παγκόσμια τράπεζα αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακόμη, βλέπει περιορισμό της ποσοτικής χαλάρωσης στις αναπτυγμένες οικονομίες, ενώ εκτιμά ότι το “taper” στη ποσοτική χαλάρωση θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε χώρες με ελλείμματα και υψηλό ποσοστό χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ.

Τέλος ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός εκτιμά ότι το 2014 θα είναι έτος καμπής,καθώς πέρα από την ανάπτυξη θα επιστρέψει και η εμπιστοσύνη στις αγορές.

Προβλέψεις Παγκόσμιας Τράπεζας


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς