DailyFx.gr: Ντάισελμπλουμ: Ανεμική η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 09:48
UPD:31/01/2014 11:02

Σε τοποθέτηση του πριν λίγες ώρες ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη είναι ακόμη εξαιρετικά ευάλωτη. "Για να ενισχυθούν οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαθρωτικές αλλαγές καθώς και η τραπεζική ένωση με ταχείς ρυθμούς" είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη εκτίμησε ότι τα όρια συνταξιοδότησης πρόκειται να αυξηθούν περαιτέρω στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι απαιτούνται σημαντικές προσπάθειες ακόμη για να επανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα η απασχόληση στην Ευρωζώνη.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τις τάσεις αποπληθωρισμού που εντοπίζονται στις ευρωπαϊκές οικονομίες, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι τα φαινόμενα αποπληθωρισμού είναι ένα αναπόφευκτο κακό, το οποίο οφείλεται στα μέτρα και στις δομικές αλλαγές που επιχειρούνται από τις εθνικές κυβερνήσεις προκειμένου να επανέλθει η ανάπτυξη.

Τέλος αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου, τα οποία όμως μένουν να αξιολογηθούν από τις αγορές. Στόχος της Ελλάδας θα πρέπει να είναι η έξοδος στις αγορές το συντομότερο δυνατό.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς