DailyFx.gr: "Εκτός χρόνου" ο Μάριο Ντράγκι - Δεν έπεισε τους επενδυτές

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 16:37
UPD:20/01/2014 09:17

Φανερά πιεσμένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο κεντρικός τραπεζίτης, με τις πιέσεις του χαμηλού πληθωρισμού να κλέβουν το ενδιαφέρον της συνεδρίασης.

Θυμίζουμε ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης βρίσκεται πλέον στο 0.8%, την ώρα που ο δομικός πληθωρισμός έχει υποχωρήσει στο 0.7%. Και όλα αυτά την ώρα που ο σημαντικότερος στόχος της ΕΚΤ είναι η σταθεροποίηση του πληθωρισμού στο 2.0%.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Draghi διάβασε τη συνηθισμένη έκθεση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στις 15:30 σήμερα, εστιάζοντας στον χαμηλό πληθωρισμό χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στο ενδεχόμενο αποπληθωρισμού.

Οι επενδυτές γενικά δεν έμειναν ευχαριστημένοι από αυτά που άκουσαν από τον ιταλό κεντρικό τραπεζίτη ο οποίος δεν έδωσε κανένα σημάδι διαφοροποίησης. Συνέχισε να αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, σε περίπτωση που οι πληθωριστικοί κίνδυνοι ενταθούν.

Ο κ. Draghi ξοδέψε περισσότερο χρόνο συζητώντας τα επίπεδα των τιμών, μετά τα πρόσφατα στοιχεία του ΔΤΚ από την Ευρωζώνη που σε γενικές γραμμές είναι απογοητευτικά. Επανέλαβε πολλές φορές ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να ενεργήσει εάν η κατάσταση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης επιδεινωθεί στη συνέχεια. Μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσαν ανοιχτά ότι ένα χαμηλότερο επιτόκιο αναφοράς ή/και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων παραμένουν στο τραπέζι. Ένα άλλο στοιχείο που δεν άρεσε στους επενδυτές είναι το γεγονός ότι η ΕΚΤ συζητά αλλά δεν φαίνεται να προχωρά σε έκδοση των πρακτικών μετά από κάθε συνεδρίαση.

Η ισοτιμία του EUR/USD υποχώρησε από τα επίπεδα του 1.3630 στην έναρξη της ομιλίας μέχρι το 1.3550 σημειώνοντας απώλειες 0.59%.

Γράφημα EUR/USD 5min


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς