DailyFx.gr: Weidmann: H κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να επιστρέψει

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 18:24
UPD:23/01/2014 12:47

Παραχωρώντας συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild το μέλος της Bundesbank και της ΕΚΤ εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης από την κρίση χρέους. Παρόλα αυτά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς η ηρεμία που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις αγορές μπορεί να μας εξαπατήσει.

Στη συνέχεια, προχωρώντας σε προτάσεις για το πώς μπορεί η ευρωπαϊκή οικονομία να επανέλθει ισχυρότερη και πιο εύρωστη, είπε ότι σε πρώτο στάδιο οι χώρες του ευρώ θα πρέπει να μείνουν σταθερές στις δεσμεύσεις τους και να προβούν στις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις. Αναφερόμενος στο ρυθμιστικό πλαίσιο σχολίασε ότι οι κανόνες πρέπει να είναι εναρμονισμένοι με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και να ισχυροποιηθούν περαιτέρω, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να ακολουθούνται από όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωζώνης. Ακόμη συνέστησε την πιο αυστηρή εποπτεία των χρηματοοικονομικών οργανισμών και τον εκσυγχρονισμό των ρυθμιστικών αρχών.

Τέλος τόνισε ότι η κάθε χώρα οφείλει να είναι υπεύθυνη για τη σταθερότητα των δημοσιονομικών της προκειμένου σύντομα η Ευρώπη να ευημερήσει.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς