DailyFx.gr: ΗΠΑ: Διακομματική συμφωνία για το budget

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 11:54
UPD:19/12/2013 17:02

Σήμερα τα ξημερώματα επετεύχθη συμφωνία για το budget των Η.Π.Α.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν σε μια διακομματική γραμμή για τα βασικότερα σημεία της χρηματοδότησης για τη διετία 2014-2015. Η συμφωνία προβλέπει την αδιάκοπη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης για δύο χρόνια με μείωση του ελλείμματος κατά 23 δις δολάρια για το 2014.

Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων Paul Ryan, τόνισε ότι η συμφωνία περικόπτει δαπάνες με έξυπνο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται η σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας και να μην επιβαρύνονται τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία προβλέπει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προς το κράτος και επιπρόσθετη φορολόγηση 5$ στα τέλη αεροδρομίου που θα προσαυξήσουν τα αεροπορικά εισιτήρια για πτήσεις εντός των ΗΠΑ. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει φορολόγηση των νοικοκυριών, αντισταθμίζοντάς τα έσοδα που θα προέρχονταν από την αμερικανική κοινωνία με περικοπές στις εξοπλιστικές δαπάνες από τα 63 δις που έχουν ήδη συμφωνηθεί να δαπανηθούν για την άμυνα των Η.Π.Α.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων κομμάτων του Κογκρέσου έχει διττή σημασία για τις Η.Π.Α. Πρώτον αποτρέπει ένα νέο “Shutdown” της αμερικανικής κυβέρνησης στις 15 Ιανουαρίου και δεύτερον σταθεροποιεί τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας στην πορεία της για ανάκαμψη.

Η συμφωνία πρόκειται να ψηφιστεί από το Κογκρέσο το επόμενο διάστημα, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να εκφράζουν την πεποίθησή τους για θετική έκβαση.
 


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς