DailyFx.gr: Η στερλίνα μαγνητίζει τους επενδυτές

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 14:43
UPD:05/12/2013 17:02

Η άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας στο 7.4 έναντι εκτιμήσεων για 7.1 φέρνει διάθεση ρίσκου στο EUR/USD που αγγίζει το 1.3600 αλλά η πραγματική διάθεση της αγοράς είναι για το GBP. Όταν η ισοτιμία του GBP/USD έσπασε το 1.6258 (διπλή κορυφή Οκτωβρίου) είδαμε τα cross της στερλίνας να βρίσκουν μεγάλη διάθεση από τους επενδυτές και να τρέχουν νέα ανοδικά ράλι. Η άνοδος ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ της Αγγλίας στο 1.5% σε ετήσια βάση.

Σε θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της συμφωνίας στη Γερμανία, με τον ιταλικό δείκτη να κερδίζει 1.06%. Μικτό το συναίσθημα στα εμπορεύματα με το χρυσό να παραμένει στην περιοχή αντιστάσεων $1.254/ουγγιά, την ώρα που το πετρέλαιο έχει σπάσει χαμηλότερα και διαπραγματεύεται στα $92.60.

Οι επόμενες σημαντικές ανακοινώσεις που περιμένουμε στη συνέχεια είναι οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν εκτάκτως σήμερα στις 15:30 λόγω της αυριανής αργίας του “Thanksgiving”, ενώ την ίδια ώρα θα περιμένουμε την εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών που αναμένονται αισθητά μειωμένες. Ο δείκτης PMI Chicago στις 16:45 και η καταναλωτική εμπιστοσύνη του Πανεπιστημίου Michigan είναι οι τελευταίες ανακοινώσεις της ημέρας.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς