DailyFx.gr: Οι αποφάσεις της FED «μαγνητίζουν» τους επενδυτές

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 08:53
UPD:12/11/2013 08:47

Ηρεμία στο άνοιγμα των ασιατικών συνεδριάσεων με τα περισσότερα νομίσματα να παραμένουν σταθερά, και τα χρηματιστήρια να κινούνται σε θετικό έδαφος. Η κυριότερη είδηση ήταν ότι η Moody’s συζήτησε την πιθανότητα μείωσης της αξιολόγησης της Ν.Ζηλανδίας από το ΑΑΑ αλλά δεν προχώρησε στην υλοποίηση σε αυτή την συνεδρίαση. Αυτό ήταν το στοιχείο που αρχικά έστειλε το NZD χαμηλότερα, ανακάμπτοντας στη συνέχεια και καλύπτοντας όλες τις απώλειες.

Τα χθεσινά σχόλια του Nowotny της ΕΚΤ έφεραν μεγάλες πιέσεις στο EUR/USD που αντέδρασε δυναμικά από τα επίπεδα του 1.3800 επιστρέφοντας κάτω από το 1.3750. Πιέσεις δέχονται τα βασικότερα νομίσματα καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της FED με την αγορά να περιμένει τα αποτελέσματα. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες από την άλλη μεριά "τρέχουν" νέα ιστορικά υψηλά αγνοώντας τις ανησυχίες της αγοράς.

Η σημερινή ημέρα έχει πληθώρα σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάσεις στην αγορά. Στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις θα ξεχωρίσουμε το ποσοστό ανεργίας και τον πληθωρισμό της Γερμανίας, αλλά και την οικονομική και καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη. Το επίπεδο απασχόλησης ADP, ο πληθωρισμός και η απόφαση επιτοκίων είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις για την Αμερική. Απόφαση επιτοκίων έχουμε και για την Τράπεζα της Ν.Ζηλανδίας σήμερα.

Οικονομικό ημερολόγιο ημέρας


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς