DailyFx.gr: Τι περιμένουμε να ακούσουμε από τον Ντράγκι

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 14:30
UPD:11/10/2013 15:32

Από την στιγμή που τα επιτόκια της ΕΚΤ παραμένουν σταθερά στα επίπεδα του 0.50%, όλα τα φώτα στρέφονται στην συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι στις 15:30. Τι περιμένουμε να ακούσουμε από τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης;

Θεωρώ πως δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη στα όσα θα πει ο κ. Ντράγκι ο οποίος θα εστιάσει στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά θα είναι προσεκτικός στις δηλώσεις για την ανάπτυξη που διαφαίνεται. Εστιάζουμε αρχικά στις δηλώσεις του για τα επιτόκια, τα οποία θα επιχειρήσει να συνδέσει με την ανάπτυξη της ΕΖ.

Αυτό που θα περίμενα να δω επίσης, είναι πως θα σχολιάσει τον διαρκώς μειούμενο πληθωρισμό, και την απομάκρυνση από τα επίπεδα του 2%. Χωρίς να θέλω να προλάβω τις δηλώσεις του, πιθανολογώ να μην δείξει ανησυχία και να δικαιολογήσει την μείωση του πληθωρισμού από τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Τα LTRO θα είναι άλλη μια ερώτηση που θα δεχθεί μετά την συνέντευξη τύπου, χωρίς να λείπουν οι ερωτήσεις για την αναστολή λειτουργιών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης στην Αμερική, αλλά και τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Γενικά δεν βλέπω διάθεση να πιέσουν τον Ντράγκι, αλλά οι εκπλήξεις δεν πρέπει να από κλειστούν. Θυμίζω πως η συνέντευξη τύπου θα καλυφθεί live απο το www.dailyfx.gr εδώ, ενώ στην συνέχεια θα υπάρχει και κείμενο με τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων του Μάριο Ντράγκι.

Όλη η συζήτηση για το EUR συνεχίζεται στο forum του dailyfx.gr


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς