DailyFx.gr: Η Ιταλία προκάλεσε ξαφνική αναταραχή στις αγορές

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 13:46
UPD:08/10/2013 08:02

Η πολιτική αστάθεια που υπάρχει στην Ιταλία, έχει προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις των επενδυτών, με αποτέλεσμα την ισχυρή πτώση του ευρώ και του ιταλικού δείκτη. Παρόλα αυτά, το ευρώ καλύπτει τις απώλειες επιβεβαιώνοντας ότι για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα που θα επέτρεπε μια επαναφορά των αρνητικών ειδήσεων για την Ευρώπη.

Τα commodity currencies μετά από το πρωινό πισωγύρισμα κινούνται εκ νέου προς υψηλότερα επίπεδα με το NZD/USD να είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, για μια ακόμα συνεδρίαση.

Από την άλλη, αστάθεια και άστοχες παλινδρομήσεις παρατηρούνται στους δείκτες, ενώ ο χρυσός κινείται κοντά στα $1340. Όσον αφορά το θέμα του tapering από τη Fed, υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, καθώς οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι κάνουν αλλάζουν άρδην τις προβλέψεις τους για το θέμα αυτό. Ήδη σήμερα, υπάρχουν δυο μεγάλες επενδυτικές τράπεζες από τις οποίες, η μια εκτιμά ότι το tapering θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2014 και η άλλη εκτιμά ότι το tapering θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης του χρυσού και στη συνέχεια του ράλι των commodity currencies.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς