Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Σήμα εκκίνησης για μια Εθνική Πινακοθήκη όλων ΜΑΣ από τη νέα Διευθύντρια, Συραγώ Τσιάρα
  • Οι αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης «στις ράγες»
  • Εντυπωσιακή θυσία ταύρου βρέθηκε σε νεκροταφείο της ελίτ στον Πετρά Σητείας
  • Ελένη Στεργίου: «…Πάντα οι άλλοι φταίνε όχι εμείς…»

Σινεμά

Η ταινία «Black Adam» θριαμβεύει στο box office

Η περιπέτεια κόμικ, με πρωταγωνιστή τον Ντουέιν Τζόνσον ως έναν κακό που υπόσχεται να αλλάξει την «ιεραρχία της εξουσίας» στο σύμπαν της DC, συγκέντρωσε 27,7 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής. Μέχρι στιγμής, η ταινία έχει αποφέρει 111 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων στις ΗΠΑ και 250 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
 

Μουσική

Πέθανε ο Τζέρι Λι Λιούις

Ο θρύλος του rock‘n’ roll Τζέρι Λι Λιούις πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Ο θάνατος του τραγουδιστή και πιανίστα ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό του, Ζακ Φάρνουμ, δύο ημέρες αφότου διαψεύστηκαν δημοσιεύματα ΜΜΕ που ανέφεραν ότι είχε «φύγει» από τη ζωή.
 

Εικαστικά

Σήμα εκκίνησης για μια Εθνική Πινακοθήκη όλων ΜΑΣ από τη νέα Διευθύντρια, Συραγώ Τσιάρα

Τις αρχές, τις καλλιτεχνικές προτάσεις αλλά και το συνολικό όραμα της διεύθυνσής της παρουσίασε η νέα Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Συραγώ Τσιάρα, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο «Ίδρυμα Ωνάση» της Εθνικής Πινακοθήκης. 
 

Βιβλίο

Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση - Πως τις εντοπίζουμε

Από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Αρη Χατζηστεφάνου - ενας πρακτικός οδηγός για να εντοπίζουμε τεχνικές παραπληροφόρησης και προπαγάνδας στα ΜΜΕ και το δημόσιο λόγο. 
 

Μουσεία

Οι αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης «στις ράγες»

Ως σύγχρονος μουσειακός χώρος, έκθεσης και αποθήκευσης, θα λειτουργήσει το κτήριο στη διασταύρωση των τροχιογραμμών (crossover) στον Σταθμό «Σιντριβάνι» για τις αποσπασμένες αρχαιότητες και τα κινητά ευρήματα των ανασκαφών του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.