Βρετανία: Βιβλιοθήκες ανακαλούν τα πρόστιμα για να επιστραφούν 22.000 βιβλία

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 19:51
UPD:19:51
A- A A+

Οι βιβλιοθήκες του Πίτερμπορο, πόλη της Αγγλίας με πληθυσμό 202.110 κατοίκων, αποφάσισαν ότι δεν θα επιβάλλουν πρόστιμα σε όλους εκείνους που έχουν δανειστεί βιβλία και δεν τα έχουν επιστρέψει. Με αυτό το τρόπο θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν  22.000 βιβλία που λείπουν.

Η υπηρεσία, η οποία διαχειρίζεται δέκα βιβλιοθήκες σε όλη την περιοχή, αποφάσισε να δοθεί μια περίοδος χάριτος και συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενθαρρύνοντας παράλληλα τους  αναγνώστες να επιστρέψουν στις βιβλιοθήκες. «Μετά την πανδημία, ο αριθμός των χρηστών στις βιβλιοθήκες έχει μειωθεί σημαντικά», ανέφερε η υπεύθυνη υπηρεσιών βιβλιοθηκών Firzana Shaheen. «Δεν θέλουμε τα πρόστιμα να στέκονται εμπόδιο στην πρόσβαση των χρηστών στις βιβλιοθήκες».

Επίσης οι αναγνώστες που έχουν χάσει τα βιβλία θα απαλλάσσονται από τα πρόστιμα. Σύμφωνα με τον Guardian οι μισές βιβλιοθήκες στην Αγγλία και την Ουαλία δεν χρεώνουν  ημερήσια πρόστιμα για τα καθυστερημένα βιβλία θέλοντας να επαναφέρουν τους αναγνώστες στις πόρτες τους.

Με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος ζωής να έχουν εκτοξευθεί, οι βιβλιοθήκες προετοιμάζονται να λειτουργήσουν τον φετινό χειμώνα, εκτός των άλλων, και ως «τράπεζες θέρμανσης» για τους Βρετανούς.

Μεταξύ των βιβλιοθηκών που έχουν χαρακτηριστεί «τράπεζες θέρμανσης» είναι 65 τις οποίες διαχειρίζεται η μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική κοινωνική οργάνωση GLL. Παράλληλα, εταιρεία τροφίμων προσφέρει δωρεάν τσάι, καφέ και μπισκότα, ενώ οι χώροι είναι ανοιχτοί σε μέλη και μη μέλη των βιβλιοθηκών.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV