Τρείς παραγωγές της ΕΛΣ θα μεταδοθούν τον Νοέμβριο από το Mezzo σε 80 χώρες

Η Φόνισσα, ο Θρίαμβος της Ιουδίθ και ο Βότσεκ
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 09:03

Ο θρίαμβος της Ιουδίθ - photo A. Simopoulos

A- A A+

Τρεις εμβληματικές παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιαστούν τον Νοέμβριο του 2022 σε όλο τον κόσμο από το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι της όπερας Mezzo Live HD.

GREEK NATIONAL OPERA
Στο πλαίσιο του «Κύκλου Εθνικής Λυρικής Σκηνής», ο οποίος είναι αφιερωμένος στο μοναδικό ελληνικό λυρικό θέατρο, θα προβληθούν η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, ο Θρίαμβος της Ιουδίθ του Αντόνιο Βιβάλντι και ο Βότσεκ του Άλμπαν Μπεργκ. Η συνεργασία με το Mezzo Live HD υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Η Φόνισσα, Μαίρη - Έλεν Νέζη, Παιδική Χορωδία ΕΛΣ - photo Valeria Isaeva  

Η συνεργασία της ΕΛΣ με το Mezzo ξεκίνησε το 2020 με τη βιντεοσκόπηση του Βότσεκ του Άλμπαν Μπεργκ σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Ολιβιέ Πυ, με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στον ομώνυμο ρόλο. Τον Απρίλιο του 2021 βιντεοσκοπήθηκε η μπαρόκ όπερα του Αντόνιο Βιβάλντι Ο θρίαμβος της Ιουδίθ, σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, με τη συμμετοχή της ορχήστρας Armonia Atenea, του μπαρόκ συνόλου Il Pomo d’Oro και με μια διανομή σημαντικών πρωταγωνιστριών διεθνούς ακτινοβολίας. Τον Δεκέμβριο του 2021 το Mezzo ήρθε για τρίτη φορά στην Αθήνα για να βιντεοσκοπήσει τη Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στον ρόλο του τίτλου. 

Βότσεκ - φωτό Valeria Isaeva 

Το Mezzo μεταδίδεται σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από την ίδρυσή του το 1996 στη Γαλλία έως και σήμερα θεωρείται το κορυφαίο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο για την κλασική μουσική, την όπερα και τον χορό, με φανατικούς θεατές σε όλο τον κόσμο. Στο πρόγραμμά του παρουσιάζει τις σημαντικότερες παραστάσεις όπερας και χορού, αλλά και συναυλίες από τα κορυφαία λυρικά θέατρα και τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών του πλανήτη. Στην Ελλάδα, το Mezzo μεταδίδεται από την Cosmote TV. 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV