Champions League: Φαβορί για τους «8» η Ατλέτικο Μαδρίτης, 1-0 στο Μιλάνο

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 23:42
UPD:20/02/2014 00:49
REUTERS/ALESSANDRO GAROFALO

Ο δεινός σκόρερ Ντιέγκο Κόστα εκμεταλλεύτηκε το «κόλλημα» της ιταλικής άμυνας και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

A- A A+

Πολύ κοντά στην πρόκριση για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται από απόψε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε στο «Σαν Σίρο» τη Μίλαν 1-0 με γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο 84ο λεπτό και περιμένει την ομάδα του Μπερλουσκόνι στο «Βιθέντε Καλντερόν», στις 11 Μαρτίου, έχοντας πια τον πρώτο λόγο.

Ο αγώνας είχε δύο όψεις, καθώς οι παίκτες του Κλάρενς Ζέεντορφ κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και με πρέσιγκ από ψηλά δεν άφησαν τους Μαδριλένους να κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά στάθηκαν άτυχοι δύο φορές. Στο 15΄ το εκπληκτικό σουτ του Κακά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά, ενώ στο 18΄ ο Βέλγος τερματοφύλακας απέκρουσε έξοχα την κεφαλιά του Πόλι και ύστερα η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι. 

Στο 30΄ ο Κακά είχε ακόμη μία τελική, όταν από την πάσα του Μπαλοτέλι σούταρε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 43΄ ο «σούπερ Μάριο» πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η κατάσταση άλλαξε όταν οι ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Σιμεόνε  αποφάσισαν να παίξουν μπάλα.

Οι Ισπανοί είχαν δύο άστοχα σουτ του Ντιέγκο Κόστα στο 48ο και 51ο λεπτό, κι άλλο ένα του Ραούλ Γκαρσία στο 79ο που απέκρουσε σε δύο χρόνους ο Αμπιάτι. Ο έμπειρος Ιταλός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε όμως να αποσοβήσει το 0-1, όταν στο 84΄ όμως ο Ντιέγκο Κόστα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά έδωσε μια πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις