Στους «8» από σήμερα η Παρί Σεν Ζερμέν

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 23:50
UPD:19/02/2014 00:03
REUTERS/PASCAL ROSSIGNOL
A- A A+

Τον αντίπαλό της στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ σκέφτεται από σήμερα η Παρί Σεν Ζερμέν, που πέρασε με τον αέρα της παριζιάνας πρωταθλήτριας και την κλάση που της προσδίδει η παρουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από την «Μπάι Αρένα» του Λεβερκούζεν «διαλύοντας» την Μπάγερ με 4-0.

Πριν καν οι ποδοσφαιριστές «ζεσταθούν» ο Ματουιντί έκλεψε την μπάλα από τον Ρόλφες,πάσαρε στον Βεράτι που την ξαναγύρισε στον Γάλλο διεθνή μέσο κι εκείνος με πλασέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό «κόβοντας» τα πόδια των παικτών του Σάμι Χίπια με το «καλημέρα». Στο 39΄ ο Μάξγουελ συνδυάστηκε με τον Σουηδό άσο, αυτός σέντραρε και ο Σπάχιτς ανέτρεψε τον Λαβέτσι για να κάνει το 0-2 με πέναλτι ο Ιμπραΐμοβιτς. 

Στο 42΄ ο εκπληκτικός αυτός επιθετικός «σφράγισε» οριστικά τη μοίρα της αναμέτρησης, όταν μετά από πάσα του Ματουιντί με αριστερό «κεραυνό» κάρφωσε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Λένο για το 0-3. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φίλοι της Λεβερκούζεν, που εμφανίζεται αγνώριστη επί τα χείρω μετά την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος, αποδοκίμασαν την ομάδα τους για την εικόνα διάλυσης που παρουσίαζε.

Το δράμα είχε όμως συνέχεια για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι στο 59ο λεπτό έμειναν και με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Σπάχιτς (δεύτερη κίτρινη) για τράβηγμα στον Λούκας. Ο αγώνας έλαβε πλέον χαρακτήρα τυπικής διεκπεραίωσης, με την Παρί απλώς να κρατά και να κυκλοφορεί την μπάλα και στο 88΄ να φτάνει στο 0-4 με τον Καμπάιγ, από πάσα του Λούκας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις