Champions League: Η Μπάγερν άλωσε το Λονδίνο, 2-0 την Άρσεναλ

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 23:39
UPD:20/02/2014 00:40
REUTERS/EDDIE KEOGH

Από το γκολ του Κρόος και μετά, η Μπάγερν κυριάρχησε ολοκληρωτικά.

A- A A+

Η παράδοση διατηρήθηκε στο Λονδίνο και η Μπάγερν Μονάχου έφυγε νικήτρια με 2-0 επί της Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς» αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη φάση των «16». 

Τη νίκη των Βαυαρών «υπέγραψαν» ο Τόνι Κρόος, που με αριστερό βολέ έκανε το 0-1 στο 54΄ και ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κεφαλιά δύο λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90. 

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτυπώνει πάντως την εικόνα της αναμέτρησης, ούτε όλα εκείνα τα «μαγικά» που συνέβησαν έως ότου η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα φτάσει στην επικράτηση.

Στο 8ο λεπτό η Άρσεναλ, που είχε μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Οζίλ από τον Μπόατενγκ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γερμανός διεθνής αλλά ήταν χείριστη για την κλάση του, η μπάλα πήγε σχεδόν στη μέση της εστίας και ο Νόιερ απέκρουσε.

Στο 37΄ έγινε η φάση που εν πολλοίς έκρινε την έκβαση του αγώνα, όταν ο Ρόμπεν πρόλαβε την έξοδο του Στσέσνι, «τσίμπησε» την μπάλα και στη συνέχεια έπεσε στην περιοχή και ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι έδειξε την άσπρη βούλα και απέβαλε τον Πολωνό. 

Ο Αλάμπα έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα, ξεγέλασε τον Φαμπιάνσκι που είναι αναπληρωματικός του Στσέσνι και στην Άρσεναλ και στην Εθνική ομάδα, αλλά την έστειλε στο δεξί δοκάρι και άουτ.

Το ημίχρονο έληξε 0-0, αλλά με δέκα παίκτες για περίπου μία ώρα, πλέον, ήταν προφανές ότι η Άρσεναλ δεν είχε τύχη απέναντι στην «κόκκινη αρμάδα», που άρχισε να ασκεί μεγάλη πίεση και να έχει συντριπτικό ποσοστό στην κατοχή της μπάλας. 

Μετά το 0-1 μάλιστα η Μπάγερν κυριάρχησε ολοκληρωτικά, έψαξε το δεύτερο γκολ καθώς θυμόταν τι είχε γίνει πέρυσι στον επαναληπτικό του Μονάχου, όταν ηττήθηκε με 2-0 και τελικά το πέτυχε με τον Μίλερ, ενώ στις καθυστερήσεις άγγιξε το 0-3 αλλά το σουτ του Κρόος σταμάτησε στο δοκάρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις