Champions League: Επανεκκίνηση με σούπερ ντέρμπι στο Μάντσεστερ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 09:50
UPD:12:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Το ζεύγος που συνθέτουν οι «πολίτες» και οι «μπλαουγκράνα», μαζί με εκείνο των Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ, αποτελούν την «ατραξιόν» της παρούσας φάσης, καθώς πρόκειται για τέσσερα πανίσχυρα συγκροτήματα.

A- A A+

Με τους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» ξαναρχίζει ύστερα από δύο μήνες το Τσάμπιονς Λιγκ, με το αποψινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις (έναρξη 21:45): η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται στο «Έτιχαντ» την Μπαρτσελόνα και η Μπάγερ Λεβερκούζεν φιλοξενεί στην «Μπάι Αρένα» την Παρί Σεν Ζερμέν.

Το ζεύγος που συνθέτουν οι «πολίτες» και οι «μπλαουγκράνα», μαζί με εκείνο των Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ, αποτελούν την «ατραξιόν» της παρούσας φάσης, καθώς πρόκειται για τέσσερα πανίσχυρα συγκροτήματα που λογίζονται ως τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση των εθνικών πρωταθλημάτων τους.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της Τσέλσι (2-0) και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ οι Καταλανοί διέλυσαν με 6-0 τη Ράγιο Βαγιεκάνο στην πριμέρα ντιβισιόν και ο Μέσι θα εμφανιστεί «αγριεμένος» στο Μάντσεστερ, καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε σε εκείνο το παιχνίδι ισοφάρισε το ρεκόρ του Τέλμο Θάρα για τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα ενός ισπανικού συλλόγου.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε επίσημο αγώνα, ενώ σε έξι φιλικούς μετρούν από τρεις νίκες. Η Σίτι δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας από ισπανική ομάδα, ενώ το «παρελθόν» της Μπαρτσελόνα στην Αγγλία είναι «αμαρτωλό», αφού σε 28 συναντήσεις μετρά μόνο έξι νίκες, ενώ έχει οκτώ ισοπαλίες και 14 ήττες. 

Στη δεύτερη αναμέτρηση της βραδιάς η δεύτερη στην μπουντεσλίγκα, Λεβερκούζεν, που δεν ξεκίνησε καλά μετά τη διακοπή του γερμανικού πρωταθλήματος, θα υποδεχθεί τους Παριζιάνους προερχόμενη από δύο εντός έδρας ήττες: τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Καϊζερσλάουτερν (0-1) και το 1-2 από τη Σάλκε το περασμένο Σάββατο.

Ο τεχνικός των «ασπιρινών», Σάμι Χίπια, δεν υπολογίζει στους Ντερντιγιόκ, Κρούζε και τον τιμωρημένο Τσαν. Από την πλευρά του ο τεχνικός της πρωτοπόρου στο σαμπιονά, Λοράν Μπλαν, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Καβάνι, Ζαλέ και Καμαρά. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν απόψε στον πρώτο επίσημο αγώνα της ιστορίας τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις