Μεγάλη νίκη στο Μάντσεστερ για Μπαρτσελόνα

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 23:41
UPD:23:52
REUTERS/NIGEL RODDIS

Ο Μέσι έφυγε στην «πλάτη» του Ντεμικέλις, ο οποίος τον ανέτρεψε ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Χαρτ. Καθαρή περίπτωση αποβολής και ο Αργεντινός πήγε νωρίς στα αποδυτήρια, όμως η παράβαση έγινε οριακά εκτός περιοχής.

A- A A+

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε ουσιαστικά από σήμερα η Μπαρτσελόνα, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πήρε στο «Έτιχαντ» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι με 2-0.

Με γκολ από πέναλτι του Μέσι στο 54ο λεπτό κι άλλο ένα από τον Ντάνι Άλβες στο 90΄ η πρωταθλήτρια Ισπανίας υποχρέωσε σε... αναγκαστική προσγείωση το συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, που εμφανίστηκε «σφιχτό» αν κι έπαιζε στην έδρα του, δίνοντας την εντύπωση ότι πρώτος στόχος του Χιλιανού τεχνικού ήταν να μη δεχθεί γκολ.

Αυτό τελικά οι «πολίτες» δεν το απέφυγαν και τώρα το σκορ είναι δύσκολο να ανατραπεί στη ρεβάνς της 12ης Μαρτίου, στη Βαρκελόνη. Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 53ο λεπτό: ο Μέσι έφυγε στην «πλάτη» του Ντεμικέλις, ο οποίος τον ανέτρεψε ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Χαρτ. Αποβολή (σωστά) και πέναλτι από τον Σουηδό Γιόνας Έρικσον,όμως η παράβαση είχε σημειωθεί -οριακά- εκτός περιοχής.

Αυτό δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή, ο οποίος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Λίο Μέσι έγραψε το 0-1 πετυχαίνοντας το 66ο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ (έχει πλέον πέντε λιγότερα από τον πρώτο σκόρερ της Ιστορίας, Ραούλ). Στον επίλογο του αγώνα ο Ντάνι Αλβες μετά από ασίστ του Νεϊμάρ, πλάσαρε τον Χαρτ και «καθάρισε» από σήμερα την πρόκριση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις