Μίνι μαραθώνιος στη Βουλή

Η κυβέρνηση δεν αναμένει εκπλήξεις
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 08:40
UPD:08:47
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Με την ευχή-προτροπή για «καλό ξενύχτι» του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη σε όσους βουλευτές  θελήσουν να διαβάσουν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς και με την ψήφιση επί της αρχής από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, του νομοσχεδίου για τον Φόρο Ακινήτων, ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες ο κοινοβουλευτικός μίνι μαραθώνιος ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης του σχεδίου νόμου για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και αρχίζει με ρυθμούς κατεπείγοντος η διήμερη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς.

Εκπλήξεις, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν αναμένονται μετά και τις χθεσινές τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές, πλην δύο ή τριών όπως ο Β. Πολύδωρας από τη ΝΔ και ο Ν. Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, εκτόνωσαν τη δυσφορία τους κυρίως προς το πρόσωπο του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρα και ως εκ τούτου θα στηρίξουν τα δύο νομοθετήματα και θα αναχωρήσουν για τις εκλογικές τους περιφέρειες.    

Σήμερα πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης συνεχίζει το «κυβερνητικό μασάζ» για το θέμα των πλειστηριασμών αυτή τη φορά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κάμψει και τις τελευταίες αντιρρήσεις τους.

Επί τάπητος η ελληνική προεδρία

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες αναμένεται να παρουσιάσει στους ευρωπαίους ομολόγους του τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2014.

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να μετέβη στην τελευταία Σύνοδο για φέτος έχοντας στη βαλίτσα του τη συμφωνία για τα ΕΑΣ και την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, αλλά ο φόβος των εταίρων μας, όπως αυτός περιγράφεται σε δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, είναι η ελληνική προεδρία να εξαντληθεί στο πρόβλημα χρέους της χώρας και να μην προωθήσει την επίλυση αμιγώς ευρωπαϊκών θεμάτων.

Σύμφωνα με στέλεχος της κυβέρνησης με μακρά ευρωπαϊκή εμπειρία οι εταίροι μας προβληματίζονται εν όψει και των εκλογών του Μαΐου από τη στάση της αντιπολίτευσης η οποίος αντιλαμβάνεται τις ευρωεκλογές ως πρόκριμα για εθνικές εκλογές φοβούμενη ότι εντός αυτού του κλίματος πολιτικής ανασφάλειας τα περιθώρια της ελληνικής προεδρίας είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή