Μαξίμου: Αισιοδοξία για ψήφιση των κρίσιμων ν/σ

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 18:21
UPD:19:40
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Στο φόντο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

A- A A+

«Περικυκλωμένος» από χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν από το πρωί για τις πολιτικές λιτότητας και έχοντας ενημερωθεί εκτενώς από τους συνεργάτες του για όσα ανέφερε το προσχέδιο έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις κοινωνικές επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων μέτρων στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μίλησε για «περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

Ο διακαής πόθος του κ. Σαμαρά, λέει στενός συνεργάτης του, είναι το διάστημα της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., δηλαδή το αʼ εξάμηνο του 2014, να συνδυαστεί με μια οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος χρέους γεγονός που θα απομακρύνει κάθε αντιευρωπαϊκή φωνή στο εσωτερικό της χώρας και ταυτόχρονα θα προσφέρει μία προοπτική στους χειμαζόμενους πολίτες.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό μέτωπο στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία για τη ψήφιση των νομοσχεδίων αύριο για τον φόρο ακινήτων και το φορολογικό και μεθαύριο για τους πλειστηριασμούς και τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση. «Τα δύσκολα έπονται», παραδέχεται κυβερνητικό στέλεχος.

Την Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ όπου ουδείς γνωρίζει μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η αμφισβήτηση του  Ευ. Βενιζέλου, ενώ μετά τα Φώτα, οπότε και θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα χρειαστούν πραγματικά γερά νεύρα, παραδέχεται κυβερνητικός βουλευτής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή