Ο Πανιώνιος «προσγείωσε» τον Ατρόμητο (2-1) στη Νέα Σμύρνη

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 16:56
UPD:17:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Ο Χρήστος Αραβίδης (Δ) πανηγυρίζει το 2-0

A- A A+

Ο Πανιώνιος υποχρέωσε σε… «ανώμαλη προσγείωση» τον φιλόδοξο Ατρόμητο, του οποίου επικράτησε με 2-1 στη Νέα Σμύρνη για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και προωθήθηκε σημαντικά στην κατάταξη (έφτασε στους 15 βαθμούς), αφήνοντας ταυτόχρονα την ομάδα των δυτικών προαστίων «κολλημένη» στους 18 βαθμούς.

Ένα μεγάλο λάθος του Σηφάκη, ανεπίτρεπτο για εν ενεργεία διεθνή τερματοφύλακα, έδωσε «σασπένς» στο παιχνίδι από πολύ νωρίς. Μόλις στο 5ο λεπτό ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έχασε από κακό κοντρόλ την μπάλα και ο Γιάννου την πήρε και σε άδεια εστία έκανε το 1-0, με τον Σηφάκη να υποπίπτει σε δεύτερο κατά σειρά τραγικό σφάλμα, μετά από εκείνο που κόστισε στην ομάδα του την ισοπαλία στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Ο Γιάννου (Δ) στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο μετά από λάθος του Σηφάκη (Α).

Όπως ήταν επόμενο το παιχνίδι έγινε πολύ γρήγορο και στο 9΄ ο Αυλωνίτης απέτρεψε την ισοφάριση αποκρούοντας επί της γραμμής την κεφαλιά του Ταυλαρίδη. Στο 19΄ νέα κεφαλιά του Παπαδόπουλου έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιαννακόπουλου, στην τελευταία καλή φάση πριν από το 2-0, αφού αίφνης ο ρυθμός ελαττώθηκε αισθητά.

Στο 37ο λεπτό ο Φυτανίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής Δασκαλόπουλος έδειξε τα 11 μέτρα και ο Αραβίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ ένα λεπτό αργότερα (39΄) ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε να κάνει υποχρεωτική αλλαγή, με τον Μπρίτο να αντικαθιστά τον τραυματία Καραγκούνη.

Η πίεση των φιλοξενούμενων στην επανάληψη δεν απέδιδε ουσιαστικό όφελος, ως τη στιγμή που το παιχνίδι έφτασε στο 70ο λεπτό: τότε, στη σέντρα του Μπρίτο ο Ναπολεόνι σούταρε, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Μητρόπουλου και στρώθηκε στον Δημούτσο, που με δυνατό μονοκόμματο σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννακόπουλο.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν από το γύρισμα του Ναπολεόνι ο διεθνής επιθετικός σούταρε σε άδεια εστία και η μπάλα μετά την αναπήδησή της πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να ολοκληρωθεί η συνάντηση με δύο καλές ευκαιρίες για τον Πανιώνιο, στην κεφαλιά του Καμπάνταη (81΄) και στο σουτ του Καλτσά (89΄).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις