Tο 40ό πρωτάθλημά του πανηγυρίζει ο Θρύλος

Νίκησε 3-0 την ΑΕΚ
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013 21:21
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Οι δύο σκόρερ του Ολυμπιακού Παπαδόπουλος (αριστερά) και Αμπντούν (στο κέντρο) πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας τους επί της ΑΕΚ με 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι« κατέκτησαν το 40ό πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

A- A A+

Με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να… ντύνεται Τζιμπούρ. ημέρες που είναι και να σκοράρει σε 90 λεπτά όσα γκολ δεν έχει σημειώσει όλα τα χρόνια που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, η πειραϊκή ομάδα νίκησε την ΑΕΚ με 3-0 και κατάκτησε το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και στα 88α γενέθλιά του.

Επηρεασμένοι από την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι γηπεδούχοι μπήκαν χαλαροί στα πρώτα λεπτά και κινδύνεψαν στο 10΄, όταν το δυνατό σουτ του Φούντα έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα ο χαλκέντερος αμυντικός του Ολυμπιακού «σήκωσε στο πόδι» το φαληρικό γήπεδο για πρώτη φορά, όταν ο Τζιμπούρ γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τον Παπαδόπουλο κι αυτός με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο έλεγχος του αγώνα πέρασε στους γηπεδούχους, όμως η Ένωση βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας και κρατούσε μακριά από την εστία του Κωνσταντόπουλου τους «ερυθρόλευκους», χάνοντας μάλιστα νέα ευκαιρία με τον Φούντα στο 36΄, όταν ο νεαρός επιθετικός σούταρε και πάλι πάνω από το δοκάρι σε αντεπίθεση της ΑΕΚ.

Στο 40΄ και σε φάση διαρκείας στην περιοχή των «κιτρινόμαυρων» ο προωθημένος Μανωλάς έπιασε το σουτ, αστοχώντας για πολύ λίγο, ενώ και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 50ο λεπτό ο Γκερέρο έβγαλε θαυμάσια στον Κορδέρο, αυτός έφτασε απέναντι στον Μέγερι αλλά αστόχησε ολομόναχος.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0: Δηλώσεις Ε. Λίνεν – Μίτσελ

Δηλώσεις των προπονητών της ΑΕΚ Ε. Λίνεν και του Ολυμπιακού Μίτσελ μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Αντί για το 1-1, λοιπόν, στο 56΄ έγινε το 2-0 με σκόρερ και πάλι τον Παπαδόπουλο, ο οποίος σε ακόμη μία στημένη μπάλα είχε σωστή τοποθέτηση και εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Χολέβα. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Ολυμπιακός σημείωσε και τρίτο γκολ, με σκόρερ τον Αμπτούν στο 62ο λεπτό, από πάσα του Τζιμπούρ.

Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε πλέον μόνο ο Ολυμπιακός, που είδε να του ακυρώνεται (λανθασμένα) γκολ του Φουστέρ ως οφ σάιντ στο 79΄, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του Μανιάτη έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις