Σαρανταρίζει σήμερα ο Θρύλος

Με νίκη επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός φτάνει στο 40ό πρωτάθλημα
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013 09:31
ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Στα 88α γενέθλιά τους οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να γιορτάσουν μπροστά στον κόσμο τους την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος, προσθέτοντας στην εμφάνισή τους το τέταρτο αστέρι.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός έχει γενέθλια σήμερα, καθώς 10 Μαρτίου του 1925 γεννήθηκε η ιδέα του δαφνοστεφανωμένου έφηβου που έμελλε να αλλάξει για πάντα το χάρτη των συλλογικών προτιμήσεων στην Ελλάδα.

Στα 88α γενέθλιά τους οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να γιορτάσουν μπροστά στον κόσμο τους την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος, προσθέτοντας στην εμφάνισή τους το 4ο αστέρι. Οι πρωταθλητές χρειάζονται απλώς τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ για να φτάσουν σε ακόμη έναν τίτλο, τον 14ο στα τελευταία 16 χρόνια και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα πέντε αγωνιστικές πριν από τη λήξη του.

Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής δεν είναι πάντως ήσσονος σημασίας, αφού από τα αποτελέσματά τους διακυβεύονται στόχοι και προοπτικές. Στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό με νέο τεχνικό τον Σούλη Παπαδόπουλο. Αν οι «κίτρινοι» δεν νικήσουν, η Β΄ Εθνική θα έρθει ακόμη πιο κοντά τους.

Ανάλογο στόχο έχει και η Βέροια που υποδέχεται τον ΟΦΗ, καθώς η «βασίλισσα του βορρά» παλεύει για τη σωτηρία της. Το ίδιο όμως και οι Ηρακλειώτες, που έχουν μείνει στα χαμηλά της βαθμολογίας και η θέση τους στη Σούπερ Λίγκα κινδυνεύει.

Στην Ξάνθη, τέλος, η ακριτική ομάδα θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο ανταγωνίζεται για μια θέση στα πλέι οφ. Οι δύο αντίπαλοι χρειάζονται μόνο νίκη για να μείνουν εντός στόχου, μετά το χθεσινό τρίποντο του Παναθηναϊκού επί της Κέρκυρας.

Το πρόγραμμα:

  • Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
  • Άρης-Λεβαδειακός (17:15)
  • Βέροια-ΟΦΗ (17:15)
  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ (19:30)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις