«Πύρρειος» νίκη για ΠΑΟΚ στα Χανιά

Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 21:38
MOTION TEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Σαλπιγγίδης σημείωσε και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη 2-1 από τα Χανιά επί του Πλατανιά και παραμένει στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε μια «Πύρρειο» νίκη αφού τελείωσαν την αναμέτρηση με 9 ποδοσφαιριστές λόγω των αποβολών των Σταφυλίδη και Σαλπιγγίδη, ο οοίος στο 3΄ και το 32΄ είχε σκοράρει τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ στο ενδιάμεσο είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ ο Ιτάνζ στο 24΄.  

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό προηγήθηκαν με τον Σαλπιγγίδη, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των Χανιωτών. Ο Πλατανιάς σάστισε, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα και όχι μόνο αυτό αλλά δέχθηκαν την ισοφάριση στο 24΄, όταν το μακρινό σουτ του Τετέ έστειλε την μπάλα στο σώμα του Ιτάνζ και από εκεί στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Δώνη δεν επηρεάστηκαν πάντως  κι έτσι στο 32΄ ανέκτησαν το προβάδισμα με νέο γκολ του Σαλπιγγίδη, το σουτ του οποίου δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Λαζαρίδης. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Σταφυλίδης εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο μετά από τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε. Ακόμη κι έτσι όμως ο «Δικέφαλος» άγγιξε το 1-3 λίγο αργότερα, όταν από σέντρα του δαιμόνιου Σαλπιγγίδη ο προωθημένος Σίλντενφελντ αστόχησε ελάχιστα με προβολή.

Στο 76΄ ο διεθνής επιθετικός άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες, όταν δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για άσεμνη χειρονομία προς τον βοηθό. Στο διάστημα που ακολούθησε ως το τέλος ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε σωστά και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, καθώς ο Πλατανιάς προσπάθησε να απειλήσει με συνεχή γεμίσματα στην περιοχή, που εξουδετερώνονταν εύκολα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις