Παρόντων των προέδρων των δύο φορέων, ΟΠΑΠ και Σούπερ Λίγκας, αλλά και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, υπογράφηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού η νέα διετής χορηγική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Εκτός των κ.κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου και Γιάννη Μώραλη, αλλά και του κυβερνητικού παράγοντα, παραβρέθηκαν και οι οι ιδιοκτήτες των Λεβαδειακού, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρομήτου, κ.κ. Κομπότης, Χριστοβασίλης και Σπανός.
Το λόγο πήρε πρώτος ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ:
Καλωσορίζω τον κ. υπουργό, προέδρους της Σούπερ Λίγκας και Γιάννη Μώραλη με ευκαιρία της υπογραφής της ανταποδοτικής χορηγίας.
Είμαι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τις λεπτομέρειες της σύμβασης με τους όρους μνημονίου που υπογράψαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η διετής σύμβαση η μόνη που υπογράφει ο ΟΠΑΠ στη διαδικασία της μεταφοράς του ποσοστού που πωλείται από το ελληνικό δημόσιο, όλες οι άλλες μονοετείς. Με αυτό τον τρόπο αποτυπώνεται το ενδιαφέρον του οργανισμού για υγιή αθλητικά προγράμματα.
Όλοι μας βαθιά συγκινημένοι από αυτό που συνέβη στη Βοστόνη, συγκλονιστικό σε ένα αγώνισμα μαραθωνίου να βλέπουμε έναν άνθρωπο 76 ετών να τρέχει σε ένα αγώνα ειρήνης και ξαφνικά έφαγε μία πέτρα.
Το φαινόμενο της βίας ακατάληκτο, αδιανόητο, δεν ξέρω από πού αρχίζει και που τελειώνει. Κομβικό το θέμα αυτό (σ.σ. βία) στην υπογραφή της σύμβασης για να φτάσουμε σε συμφωνία. Θέλουμε υγιή πρωταθλήματα και γεμάτες κερκίδες.
Με την επικύρωση η ΟΠΑΠ στηρίζει με ένα ακόμη τρόπο το ποδόσφαιρο. Θετικό το βήμα για ποιο ποιοτικό πρωτάθλημα στη νέα περίοδο.
Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης:
«Είναι μία θετική μέρα για τη Σούπερ Λίγκα. Μετά από καιρό φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης. Διαχρονικά ο ΟΠΑΠ στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και χωρίς τον Οργανισμό δεν θα είχαμε αυτό το ποδόσφαιρο που έχουμε.
Η διαδικασία ήταν χρονοβόρα. Σε πολύ δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον εξασφαλίζεται η λειτουργία συνεταιρισμού για τα προσεχή δύο χρόνια. Τα χρήματα δεν πηγαίνουν στις ομάδες, αλλά θα πληρώνονται μία σειρά εξόδων, οι ασφάλειες των παικτών, τα πρωταθλήματα υποδομών κ.α.
Η λογική της σύμβασης ίδια, υπάρχουν ρήτρες για θέμα βίας, της συμμετοχής των ομάδων, μια σειρά επιμέρους θεμάτων που αφορούν τη σωστή λειτουργία μίας σύμβασης.
Πράγματι το ποδόσφαιρο έχει σημαντικά προβλήματα. Διαβάζω πολλά, σωστή η κριτική που γίνεται, δεν έχουμε γηπεδικές εγκαταστάσεις που πρέπει, όχι σαν Σούπερ Λίγκα, αλλά σαν χώρα, δεν έχουμε υπηρεσίες προς τους φιλάθλους που πρέπει, ούτε την ποιότητα του ποδοσφαίρου άλλων χωρών, δεν έχουμε οικονομική σταθερότητα ως συνεταιρισμός.
Περίοδος που όλοι οι φορείς είμαστε κοινή κατεύθυνση για να αλλάξουμε τα πράγματα ώστε να πείσουμε τους φιλάθλους να στηρίξουν το προϊόν μας.
Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν άμεσα, αλλά υπάρχει σχέδιο και πλάνο. Τώρα χρειάζεται στήριξη το ποδόσφαιρο για να κάνει ένα, όχι 10 βήματα.
Σημαντικό κομμάτι στις συζητήσεις είχε το κομμάτι της βίας. Δυστυχώς έγιναν επεισόδια στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο ματς Βέροια-Άρης. Δύο περιστατικά εφέτος, ενώ πέρυσι πέντε, αυτό είναι ένα βήμα μείωσης της βίας.»
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης: «Συμφωνώ με τον κ. Μώραλη, υπάρχει βοήθεια για ένα πλάνο 2 ετών μέσα σε εποχές που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Όλα τα πρωταθλήματα βοηθιούνται από τον ΟΠΑΠ, βασικός μοχλός ανάπτυξης αθλητισμού. Περάσαμε ένα ήρεμο πρωτάθλημα και στο παρά κάτι έγιναν πράγματα που μας δυσφήμισαν στο εξωτερικό με τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.
Εύχομαι η Σούπερ Λίγκα να κάνει μεγαλύτερο προγραμματισμό , όχι τελευταία στιγμή να μην ξέρουμ πόσες ομάδες θα είναι, να κάνει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο να υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία που θα είναι καθαρές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει οι ομάδες να μην χρωστούν, να έχουν γήπεδα ικανά για να πηγαίνει ο κόσμος, έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, μπορεί να είναι λίγες ομάδες, να μην μετράει το όνομα, χωρίς να αναφέρομαι στην ΑΕΚ, αλλά να είναι υγιείς.»