ΠΑΟΚ: Στο Τσάμπιονς Λιγκ με ανατροπή

Έχασε την ευκαιρία ο Ατρόμητος να κάνει την υπέρβαση
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 22:23
UPD:03/06/2013 00:19
MotionTeam

Ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα

A- A A+

Το εισιτήριο για τον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ στο φινάλε των πλέι οφ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ατρόμητο. Ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα, ενώ στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0. Τρίτος στη βαθμολογία ο Αστέρας Τρίπολης και τελευταίοι οι Γιαννιώτες.

Το θρίλερ των πλέι οφ και οι ανατροπές διήρκησαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, ενώ ο ΠΑΟΚ, που τέσσερα 24ωρα νωρίτερα «μπήκε στην εντατική», ήταν τελικά η ομάδα που θα παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργνάνωση και συγκεκριμένα στον Γ΄ προκριματικό, καθώς τερμάτισε πρώτος στην ειδική βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος με 13 βαθμούς.

Από κει και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες θα συμμετάσχουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ατρόμητος που τερμάτισε 2ος με 11 βαθμούς θα λάβει μέρος στα πλέι οφ, ο Αστέρας Τρίπολης (3ος με 9β.) στον Γ΄ προκριματικό, ενώ ο ΠΑΣ (4ος με 7β.) θα λάβει μέρος στο Β΄ προκριματικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και κατάφερε στο 30ο λεπτό να πάρει το προβάδισμα, χάρη στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Κι ενώ τα πράγματα έγιναν...βουνό για το «δικέφαλο του Βορρά» από το ξεκίνημα, τελικά η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος.

Στο δεύτερο μέρος οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Η ισοφάριση ήρθε στο 70΄ με τον Κώστα Κατσουράνη και τέσσερα λεπτά μετά η ολική ανατροπή ήταν γεγονός. Με γκολ του Γκόρντον Σίλντενφελντ ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα με 2-1 και περίμενε τα καλά νέα από το Περιστέρι, που τελικά ήρθαν με το 0-0.
                               Τον «έφαγε» το άγχος
Μέτριο ήταν το παιχνίδι στο Περιστέρι, με τις δύο ομάδες και κυρίως τους γηπεδούχους να έχουν πάρα πολύ άγχος. Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ «βάρυνε» ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Παράσχου. Παρά το γεγονός ότι από το 78΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σανκαρέ, τελικά το γκολ δεν ήρθε για τους γηπεδούχους, που έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες στο τέλος.

Η ομάδα του Παράσχου βρέθηκε κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να βγει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις