Πήρε βαθμό (2-2) από Ολυμπιακό ο Πανιώνιος

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 21:23
UPD:21:35
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν Πανιώνιος και Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη, στο πιο ευχάριστο από τα σημερινά παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής.

Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν 2-0 αλλά δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν τους τρεις βαθμούς απέναντι στους πρωταθλητές, καθώς η είσοδος του Τσόρι Ντομίνγκες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έκανε τη διαφορά και άλλαξε τα δεδομένα, όμως ακόμη και ο ένας βαθμός απέναντι στον πρωταθλητή είναι κέρδος για τους Νεοσμυρνιώτες, που επιζητούν την παραμονή.

«Ερυθρόλευκη καταιγίδα»

Ο Ολυμπιακός, παρά τις συνολικά οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα, μπήκε πάρα πολύ δυνατά και έχασε πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει όχι ένα αλλά περισσότερα γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο, είχε πέντε τελικές στα πρώτα 12 λεπτά (!), αλλά το τέλος του ημιχρόνου τον βρήκε να κυνηγά την ανατροπή.

Η όρεξη των παικτών του Βίτορ Περέιρα δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο τέρμα, καθώς στο 5΄ ο Μήτρογλου δεν «σημάδεψε» σωστά από το ύψος της περιοχής, στο 7΄ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το σουτ του Φουστέρ, ενώ στο 12΄ ο Φορτούνης νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σε πολύ σημαντικές στιγμές των «ερυθρόλευκων».

«Κυανέρυθρος» αιφνιδιασμός

INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Το γκολ του Μήτρογλου.

Στο 24΄ όμως και ενάντια στη μορφή του αγώνα ο Μπακασέτας πέρασε υπέροχα στον Μπουμάλ, στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού που βρέθηκε εκτεθειμένη, εκείνος προχώρησε και μπαίνοντας στην περιοχή «έκοψε» αριστερά στον Κολοβό, ο οποίος απέναντι στον Μέγερι άνοιξε εύκολα το σκορ.

Ο ρυθμός των φιλοξενούμενων «κόπασε» ως το τέλος του ημιχρόνου και αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Φουστέρ που δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο στο 33΄, μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή ως το 45ο λεπτό ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Μποτία στη λήξη, καθώς ο Ισπανός στόπερ τραυματίστηκε.

Η κλάση του Τσόρι

Ο αντικαταστάτης του ήταν εκείνος που έμελλε να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης, καθώς παρά το 2-0 των γηπεδούχων στο 57ο λεπτό, ύστερα από έξοχα οργανωμένη αντεπίθεση με κούρσα του Φούντα από αριστερά, πάσα στον Κολοβό και τελείωμα του Μπουμάλ, ο Ντομίνγκες απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος και ποιοτικότερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Στο 66΄ ο Αργεντινός περισσότερο άκουσε παρά είδε τον Αμπντελαουΐ να έρχεται από δεξιά του, τού πέρασε θαυμάσια την μπάλα και ο Νορβηγός διεθνής βρήκε με ασίστ τον Μήτρογλου που σκόραρε (ύστερα από καιρό) το 14ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τσόρι πήρε την μπάλα στη σέντρα, προχώρησε επιταχύνοντας και σούταρε έξω από την περιοχή ισοφαρίζοντας επίσης με το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα!

«Μοιραίοι» Φορτούνης - Μπενίτες

Μετά το 2-2 ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα που έδειχνε σαστισμένη από την εξέλιξη και την ταχύτατη ισοφάριση και η οποία γύρισε πίσω για να διαφυλάξει το βαθμό.

Η μπάλα παιζόταν πια στο μισό γήπεδο, με την πειραϊκή ομάδα να έχει γίνει πια φύσει επιθετική αφού ο Περέιρα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τόσο τον Μπενίτες όσο και τον Ντοσεβί, που με την ενέργεια και τη φρεσκάδα τους προβλημάτιζαν την αντίπαλη άμυνα.

Τρίτο γκολ πάντως για τους πρωταθλητές δεν ήρθε, παρότι στο 89΄ ο Φορτούνης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Παπαδόπουλο και τον πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Έλληνας τερματοφύλακας βρήκε την μπάλα στο σουτ του Μπενίτες και την έστειλε στο δοκάρι αποσοβώντας το 2-3.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις