Champions League: Στους «16» Μάντσεστερ Σίτι και Σάλκε, ρεκόρ η «Μπάρτσα»

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 23:37
UPD:11/12/2014 01:23
REUTERS/MAX ROSSI

Φωτογραφία από τον αγώνα Μάντσεστερ Σίτι - Ρόμα.

A- A A+

Η Μάντσεστερ Σίτι από τον 5ο όμιλο και η Σάλκε από τον 7ο όμιλο ήταν οι ομάδες που συνόδευσαν τις Μπάγερν και Τσέλσι, αντίστοιχα, στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ολοκλήρωση της 6ης (τελευταίας) αγωνιστικής και στους ομίλους 5-8.

Το συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι «ξέρανε» τη Ρόμα μέσα στο «Ολίμπικο» και με ωραία γκολ των Σαμίρ Νασρί και Πάμπλο Ζαμπαλέτα πήρε τη νίκη που επιζητούσε, την ώρα που η Μπάγερν επικρατούσε της ΤΣΣΚΑ στο Μόναχο και άφηνε τους Ρώσους εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας, αφού η τρίτη θέση κατέληξε στους «τζαλορόσι».

Η τύχη του αγώνα και της ιταλικής ομάδας, πάντως, ενδεχομένως θα ήταν διαφορετική αν η κεφαλιά του Κώστα Μανωλά στο 72ο λεπτό κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δεξί δοκάρι του Τζο Χαρτ, σε φάση που θα μπορούσε να γίνει το 1-1.

Η Σάλκε, από την πλευρά της, πέρασε από τη Σλοβενία με τρίποντο επί της Μάριμπορ και σε συνδυασμό με την (αναμενόμενη) ήττα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο Λονδίνο από την Τσέλσι βρέθηκε στην επόμενη φάση, αφήνοντας τους Πορτογάλους τρίτους και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Από εκεί και ύστερα, η πρώτη θέση στον 6ο όμιλο κατέληξε στην Μπαρτσελόνα που νίκησε στο ντέρμπι κορυφής την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Καμπ Νου», ενώ τρίτος κατετάγη ο Άγιαξ που επικράτησε εύκολα του ΑΠΟΕΛ.

Να σημειωθεί ότι η Μπαρτσελόνα είναι από απόψε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που τερματίζει στην κορυφή του ομίλου της για οκτώ συνεχείς περιόδους, ενώ με το 3-1 επί της Παρί συμπλήρωσε 150 νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ, επίτευγμα που μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν μπορούν να καυχιούνται ότι κατέχουν, καθώς έχουν ξεπεράσει αυτό τον αριθμό. 

Στον 8ο όμιλο, τέλος, η ισοπαλία της Πόρτο με τη Σαχτάρ στο «Ντραγκάο» δεν επηρέασε την τελική κατάταξη στον όμιλο, αφού οι «Δράκοι» θα ήταν ούτως ή άλλως πρώτοι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Η τρίτη θέση που οδηγούσε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ κατέληξε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, που με δύο νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, η τελευταία εκ των οποίων επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ανέτρεψε τα δεδομένα και θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Ρόμα-Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (60΄ Νασρί, 86΄ Ζαμπαλέτα)
  • Μπάγερν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 (18΄ πεν. Μίλερ, 84΄ Ρόντε, 90΄ Γκέτσε)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1 (19΄ Μέσι, 42΄ Νεϊμάρ, 77΄ Σουάρες – 15΄ Ιμπραΐμοβιτς)
  • Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ 4-0 (45΄+ πεν., 50΄ Σένε, 53΄ Κλάασεν, 74΄ Μίλικ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 3-1 (8΄ πεν. Φάμπρεγας, 18΄ Σίρλε, 56΄ Όμπι Μίκελ – 5΄ Τζόναθαν Σίλβα)
  • Μάριμπορ-Σάλκε 0-1 (62΄ Μέγερ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1 (87΄ Αμπουμπακάρ - 51΄ Στεπανένκο)
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-0 (47΄ Σαν Χοσέ, 88΄ Σουσαέτα)
     

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις