Champions League: Η «μάχη» της Ρώμης

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 13:26
UPD:16:30
ICON
A- A A+

Η φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται απόψε με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής (και) στους ομίλους 5-8, με πολλές αμφίρροπες συναντήσεις που προοιωνίζονται «θρίλερ» ως το σφύριγμα της λήξης τους.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα παιχνίδια του 5ου ομίλου. Εκτός της Μπάγερν Μονάχου, που είναι σίγουρα πρώτη και φιλοξενεί στη Βαυαρία την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρόμα και Μάντσεστερ Σίτι θα αναμετρηθούν στην ιταλική πρωτεύουσα, με τις τρεις ομάδες να ισοβαθμούν στους 5 βαθμούς!

Με νίκη η Ρόμα θα είναι σίγουρα δεύτερη και συνεχίζει στους «6» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αν οι Ρώσοι χάσουν στο Μόναχο περνά και με «λευκή» ισοπαλία. Από την πλευρά της η Σίτι χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία μεγαλύτερη του 1-1 αν η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί, όμως αν οι «πολίτες» χάσουν θα είναι τέταρτοι και αποκλείονται ακόμη και από το Γιουρόπα Λιγκ.   

Πιο δύσκολο, σαφέστατα, είναι το έργο της μοσχοβίτικης ομάδας, που για να προκριθεί θέλει νίκη στην «Αλιάντς Αρένα» επί της Μπάγερν και ταυτόχρονα να μη νικήσει η Ρόμα. 

Στον 6ο όμιλο Μπαρτσελόνα και Παρί θα παίξουν στο «Καμπ Νου» για την πρώτη θέση και όχι για την πρόκριση, άρα το ενδιαφέρον εστιάζεται στον αγώνα του Άγιαξ με τον ΑΠΟΕΛ, με την ομάδα της Κύπρου να χρειάζεται μόνο νίκη για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στον 7ο όμιλο η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά η φιλοξενούμενη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, στην οποία ο τεχνικός των μπλε» Ζοζέ Μουρίνιο έκανε τα πρώτα προπονητικά βήματά του ως βοηθός, «καίγεται» για τουλάχιστον ένα βαθμό προκειμένου να αφήσει εκτός των «16» τη Σάλκε, που παίζει με τη Μάριμπορ και θέλει μόνο τρίποντο για να ελπίζει.

Στον 8ο όμιλο Πόρτο και Σαχτάρ έχουν εξασφαλίσει τις πρώτες δύο θέσεις για τη δεκαεξάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ θα δώσουν «μάχη» στο «Σαν Μαμές» για την τρίτη θέση που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει ένα βαθμό περισσότερο και να της αρκεί η ισοπαλία.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (21:45):

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρόμα-Μάντσεστερ Σίτι
Μπάγερν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.
Μάριμπορ-Σάλκε

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις