Θρίαμβος Ατρόμητου, 1-0 τον Ολυμπιακό

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 22:27
UPD:22:53
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός δεν είχε νικήσει στον μοναδικό εκτός έδρας αγώνα του στο φετινό πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και δεν το έπραξε ούτε απόψε. Ακόμη χειρότερα, πλήρωσε αυτή την αδυναμία στο Περιστέρι, όπου γνώρισε την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα χάνοντας από τον Ατρόμητο 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Καραμάνος που ανήκει στους «ερυθρόλευκους»! 

Καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της νέας ομάδας του ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν θα μπορούσε να περιμένει. Η έλευση του Πορτογάλου τεχνικού έφτιαξε το κλίμα στα αποδυτήρια, τόνωσε την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων κι αυτό μεταφράστηκε στην ίσως μεγαλύτερη φετινή νίκη του Ατρόμητου, απέναντι σε έναν αντίπαλο που το σώμα των παικτών του ήταν στο Περιστέρι αλλά το μυαλό τους τέσσερις ημέρες μπροστά, στον αγώνα της Τετάρτης με τη Μάλμε.

Κακοί στο πρώτο ημίχρονο και με ανασταλτική λειτουργία... ανέκδοτο, οι παίκτες του Μίτσελ θαρρείς και προκαλούσαν τους αντίπαλους να σκοράρουν κι αυτοί τελικά ανταποκρίθηκαν, αφού στο τετράλεπτο 22΄-26΄ είχαν χάσει τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να μπουν μπροστά στο σκορ: στο 22΄ και το 25΄ με τον Καραμάνο (κεφαλιά άουτ και σουτ που απέκρουσε ο Ρομπέρτο) και στο 26΄ με τον Παπάζογλου, που δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Τελικά αυτό το έκανε ο Καραμάνος στο 29΄ αξιοποιώντας την τρίτη τελική προσπάθειά του, με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού απλά να τον παρακολουθούν και ουδείς να τον παρεμποδίζει τη στιγμή του σουτ, ενώ στο 34΄ ο ίδιος ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε νέα σπουδαία απόκρουση, βρίσκοντας πάλι ελεύθερο χώρο!

Η πίεση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, αφού οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν κατοχή αλλά δεν απείλησαν τον Ατρόμητο παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις, στο 60΄ με την κεφαλιά του Μήτρογλου που έφυγε άουτ και στο 71΄ με τον Τσέναμο να αποκρούει δύσκολα τη σέντρα-σουτ του Μανιάτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σκόραραν για πρώτη φορά στους φετινούς επίσημους αγώνες τους και το πλήρωσαν με μια ήττα που τους φέρνει πια ισόβαθμους στην κορυφή τόσο με τον Ατρόμητο, που έφτασε στους 10 βαθμούς όσο και με τον ΠΑΟΚ, που αύριο υποδέχεται τον ΟΦΗ κι έχει την ευκαιρία να μείνει μόνος στην πρώτη θέση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις