Σήμερα η ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 08:54
UPD:09:14
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Προς ψήφιση τίθεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, ζήτημα που εξακολουθεί να προκαλεί κραδασμούς στο εσωτερικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το σύστημα αμοιβής στα νοσοκομεία και τη δημιουργία εταιρείας που θα το λειτουργήσει.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης άφησε αιχμές για λαϊκισμό και παροχολογία εναντίων όσων ασκούν κριτική στον ΕΝΦΙΑ και επανέλαβε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι «λιγότεροι φόροι, υψηλότερη ανάπτυξη περισσότερα εισοδήματα και περισσότερες θέσεις εργασίας»

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις αντιδράσεις των πολιτών στα λάθη. Διορθώνουμε λάθη και αποκαθιστούμε αδικίες. Συγχρόνως κάνουμε και φοροελαφρύνσεις που δεν υπήρχαν στον αρχικό νόμο», σημείωσε.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σηφουνάκη, ο οποίος προανήγγειλε ότι δεν θα ψηφίσει την τροπολογία. «Προσωπικά, για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν -και δικαίως- ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους», είπε ο κ. Σηφουνάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για ανάγκη βελτιώσεων έκανε λόγο χθες και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ενώ και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας σωστός και δίκαιος φόρος, κάνοντας μάλιστα λόγο για «διαστημικές ανοησίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή